Podziel się wrażeniami!
Witajcie
Wysłałem kilka dni temu swoją A350 do serwisu ponieważ miałem problem z optyką (poruszone zdjęcia i przesunięty kadr).
Aparat trafił do e-csi, który stwierdził uszkodzenie mechaniczne - uznali, że aparat został upuszczony. Stwierdzili to na podstawie otarć na obudowie body (które powstały półtora roku temu na wakacjach a usterka wystąpiła dopiero teraz - więc chyba nie do końca można to wiązać z tymi otarciami).
Niestety CSI nie może tego naprawić w ramach gwarancji, koszt wymiany stabilizatora obrazu to 600zł.
Czy ktoś z Was zna może inny dobry serwis, który jest w stanie wymienić stabilizator obrazu w trochę niższej cenie?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Witam jeśli masz pewność, że aparatu nie uszkodziłeś sam, to proponuję sprawy nie odpuszczać. Najlepiej udaj się do właściwego Rzecznika Konsumentów i przedstaw mu sprawę. W takich wypadkach najlepiej korzystać z uprawnień wynikających z niezgodności towaru z umową i załatwiać sprawę ze sprzedawcą jednak skorzystanie z gwarancji nie pozbawia możliwości dochodzenia swoich praw na drodze sądowej. Czasami udowodnienie swoich racji może być dość trudne, całe szczęście nie tylko w doktrynie ale również w orzecznictwie stosowana jest zasada favor consumenti.
Na 6 stów cię pocisnęli? U mnie wymiana:
Unit B, Slider B (Stabilizator obrazu) - Cena jedn Netto: 72.30, Brutto 88.93
+ Transport do i z Serwisu - 2 x po 16.88 Zł.
Nie prosiłem o to, ale szczegół...
zwierzaqgd jesteś pewien, że Kolega Nemo ma dokładnie to samo uszkodzenie? Bo ja nie. Układ stabilizacji to nie tylko Unit B. Chłopcy z e-csi naprawdę rzetelnie podchodzą do naprawy naszych alfetek.
edit
W innym wątku doczytałem, że razem z wymianą stabilizacji wymieniony miałeś również ekran LCD - więc pewnie masz na rachunku pozycję zwaną kosztami robocizny. Czyli zaniżyłeś koszt naprawy.
No faktycznie, ja podałem tylko koszty części, ale możliwe że ma jakiś inny problem, choć opis jest podobny do mojego... Ale że 600 złotych? Trochę szok.
Pozdrawiam.