Podziel się wrażeniami!
Witam. Które z aparatów mają wizjer elektroniczny, a które optyczny.
Mam a230 i chciałbym zmienić na model który ma: wizjer optyczny, Live View i nagrywanie filmów.
To chyba mogę polecić tylko A580. Następne po nim to już SLT, czyli mają wizjer elektroniczny.
roberto231 napisał(a):
chciałbym zmienić na model który ma: wizjer optyczny, Live View i nagrywanie filmów.
To zaoszczędziliście mi sporo porównywania.
A jak mielibyście polecić to a580 z optycznym wizjerem, czy jednak lepiej nowszy model a57 z elektronicznym? Mam kamerę z elektronicznym wizjerem i nie za ciekawie się przez niego patrzy - widać że to jest ekran LCD.
roberto231 napisał(a):
A jak mielibyście polecić to a580 z optycznym wizjerem, czy jednak lepiej nowszy model a57 z elektronicznym? Mam kamerę z elektronicznym wizjerem i nie za ciekawie się przez niego patrzy - widać że to jest ekran LCD.
roberto231 napisał(a):
(...)
Nie wiem czy wchodzi w rachubę o jeden wyższy model 65 zamiast 57 bo jeśli chodzi o elektroniczny wyświetlacz jest o niebo lepszy w 65 a jeśli mnie porównywarka nie oszukała to koszt wyższy o 300 zł.
Sprawdź w salonie równice między tymi dwoma modelami różnice widoczne gołym okiem, w jednym efekt telewizorka z widocznymi pikselami jeśli mogę to tak nazwać a w drugim znośny obraz - nazywam to tak bo jestem zwolennikiem lusterkowca ale gdybym miał nadmiar funduszy zakupił bym następce 900 czyli sltka
roberto231 napisał(a):
Ja miałem a330 i przesiadłem się na a65. Co do wizjerów, to elektroniczny ma wielką przewagę nad tym z a330. Przedewszystkim jest duży i jasny, no i masz szereg funkcji/rzeczy, jakie możesz na nim wyświetlić bez odrywania oka od aparatu. Miałem też podobny dylemat a57/a65. Jednam wizjer w a65 ma nietylko lepszą rozdzielczość, ale jest wykonany w technologi oled, co widać. W dzień i pod wieczór nie widać, że to elektroniczny. Jak się zrobi ciemniej, to już widać w wizjerze szumy(nie ma ich na zdjęciach-tak dla pewności, co by mnie dobrze zrozumiano), ale za to wszystko widać. Tam gdzie w optycznym jest już ciemno, to w elektrycznym jeszcze coś zobaczysz. No i jeszcze w elektrycznym masz peaking.