anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wymiana matówki

Par_Dez
Początkujący

Wymiana matówki

Witam !
Czy ktoś z uczestników tego forum wymieniał sam matówkę , chodzi o matówkę z KM D7D jest
ona lepsza do ostrzenia w trybie ręcznym , głównie obiektywy M42 ?

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Nie wiem jak bardzo "klejąca"jest ta taśma ale malarska do tego typu zabiegów się nie nadaje.
Malarską taśmę przykleiłem sobie przez przypadek do matówki starej minolty i miałem duży problem z pozbyciem się jej.

Par_Dez
Początkujący

Szczupic napisał(a):

Ja matówkę wymieniałem w łazience najpierw zaparowałem mocno potem poczekałem aż wszystko opadnie i zabrałem się za wymianę :P Gdyby nie to że bolca z Mki nie odciąłem to była by to chwilka a tak musiałem odcinać i kilka paproszków się dostało :c9 tyle że mi to nie przeszkadza bo są malutkie :D

Co do odcinania to jak to zrobić bezboleśnie dla matówki i czy te zdjęcia z linku wyżej będą
aktualne przy wymianie w A300 a matówka od D7D ?

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Ja bolec z matówki M do D7D obciąłem szczypcami do paznokci odskoczył i po problemie :) co do linku to tu masz do a350

http://www.focusingscreen.com/work/a350en.htm

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G