anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zbite LCD pomysł?

hector-----
Początkujący

Zbite LCD pomysł?

Witam! jestem nowym użytkownikiem na forum, posiadam Alfa 300 jednak z własnej głupoty przyczyniłem się do pajęczyny na LCD. W czasie podróży włożyłem kabel do kabury z aparatem co przygniotło Lcd... Aparat dostałem na urodziny i nie miał wykupionej przedłużonej gwarancji więc jestem w nieciekawej sytuacji ponieważ pytając się w serwisie naprawa to koszt 550zł ! na allegro około 450zł... Macie może pomysły jak to najkorzystniej rozwiązać? Może gdybym znalazł osobę która ma alfa 300 mógłbym podmienić aparat i oddać go na tej gwarancji?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Gwarancja w niczym Ci nie pomoże. Wymiana stłuczonego LCD jest na Twój koszt, bo w wyniku złego użytkowania się stłukło.

na temat "pękniętego" LCD kilka słów zostało napisane tutaj (w tym cena, więc Twoja mnie mocno zastanawia...): LINK

Początkujący

Przedłużona gwarancja zakupionego produktu w RTV AGD jest również od nieszczęśliwych wypadków (zalań, stłuczeń itd) więc pytając się znajowego pracującego w owym sklepie powiedział, że w takim wypadku prawdopodobnie zmienią na nowy jednak nie jest tego pewny.

odnośnie linka z cenami: gdzie mogę naprawić aparat za taką cenę? fakt nie jest to dużo. Jestem z Trójmiasta będąc w centrum sony alfa zostałem przekierowany do osób którzy się tym zajmują i już wtedy rzucili mi hasło, że koszt to około 550 zł więc dla tego szukam tańszej drogi...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

hector napisał(a):

Przedłużona gwarancja zakupionego produktu w RTV AGD jest również od nieszczęśliwych wypadków (zalań, stłuczeń itd) więc pytając się znajowego pracującego w owym sklepie powiedział, że w takim wypadku prawdopodobnie zmienią na nowy jednak nie jest tego pewny.

to o czym piszesz to nie jest gwarancja (ją daje producent gdyby coś było wadliwego), jest to "ubezpieczenie" i to co ono obejmuje i na jakich zasadach ustala sam sklep (o ile ma takie coś w ofercie).

hector napisał(a):

odnośnie linka z cenami: gdzie mogę naprawić aparat za taką cenę? fakt nie jest to dużo. Jestem z Trójmiasta będąc w centrum sony alfa zostałem przekierowany do osób którzy się tym zajmują i już wtedy rzucili mi hasło, że koszt to około 550 zł więc dla tego szukam tańszej drogi...

jedyny autoryzowany serwis lustrzanek SONY to: C.S.I. Foto i Video w Warszawie ( http://www.e-csi.pl " target="_blank)
zadzwoń do nich i zapytaj czy ceny, które podane zostały w tamtym wątku są nadal aktualne bo jak sam widzisz, kwota jest ok. dwukrotnie mniejsza niż tobie ktoś podał.