anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

akamel -dziecięcy portrecik.

profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

akamel -dziecięcy portrecik.

Na początek świeżo sfocony w pracy modraszek.Pozdrawiam.

Message was edited by: akamel-----

963 ODPOW. 963
docentstopczyk
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Tak czy owak Akamelu "świecka tradycja" jest równie słuszna jak "słuszna jest linia naszej władzy" :slight_smile:

12 kilo ... :D

profile.country.GB.title
roka63------
Doradca

dwa ostatnie - wyrównałbym poziomy tak żeby było więcej cieni

Powiem... że nie rozumiem uwagi Kolegi. Poziomy w tych pracach są dobre (piony i poziomy), chyba że chodzi o jakieś tricki PSujowe. Ale tak na poważnie... co by nam to dało? Totalną kichę... a dlaczego? Bo tutaj jest światło takie jakie JEST. Po co szukać SZTUCZNIE cieni, kiedy nie ma prawa ich być w takim świetle? Czy do każdej fotografii potrzebne jest na Słońce? ba! wspaniałe światło... otóż nie... Akamel moim zdaniem stanął tutaj na wysokości zadania i zaprezentował prace, które są ciekawe, które mają nastrój, które opowiadają jakąś historię... a ja lubię słuchać... i słyszę tą opowieść... choć jest szaro... choć smutno, ale te prace mają "duszę"...
Powinny być WZOREM dla tych, którzy w takich warunkach daliby "ciała". Warto tutaj zaglądać i się uczyć...

Pozdrawiam

:c20

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

akamel napisał(a):

Ale ta taśma mnie tam nie przeszkadza.

Jak dla mnie to też niech sobie tam jest :D Tyle, że jakoś mi się tak rzuciła na oczy :smileyhappy:

Odnośnie świeckiej tradycji... Spóźniłem się :( Robert już wszystko napisał :smileythumbsup:

docentstopczyk
Początkujący

roka63 napisał(a):

dwa ostatnie - wyrównałbym poziomy tak żeby było więcej cieni

Powiem... że nie rozumiem uwagi Kolegi. Poziomy w tych pracach są dobre (piony i poziomy), chyba że chodzi o jakieś tricki PSujowe. Ale tak na poważnie... co by nam to dało? Totalną kichę... a dlaczego? Bo tutaj jest światło takie jakie JEST. Po co szukać SZTUCZNIE cieni, kiedy nie ma prawa ich być w takim świetle? Czy do każdej fotografii potrzebne jest na Słońce? ba! wspaniałe światło... otóż nie... Akamel moim zdaniem stanął tutaj na wysokości zadania i zaprezentował prace, które są ciekawe, które mają nastrój, które opowiadają jakąś historię... a ja lubię słuchać... i słyszę tą opowieść... choć jest szaro... choć smutno, ale te prace mają "duszę"...
Powinny być WZOREM dla tych, którzy w takich warunkach daliby "ciała". Warto tutaj zaglądać i się uczyć...

Pozdrawiam

:c20

spoko nie ma co sie spinać ;-) dla mie to zdjęcie jest za mdłe. nie widzę w nim jakiegoś super nastrojowego światła, ani fajnej perspektywy powietrznej, ani takiego "mgłowego" klimatu. podoba mi się kompozycja i jej podporządkowałbym fotę.

cieni nie trzeba szukać sztucznie. one są zupełnie naturalnie zapisane w RAWie. czasami nie ma czasu robić korekty na miejscu.

w cyfrowej edycji zdjęć nie ma nic sztucznego. to samo robi się w ciemni. tylko inaczej

profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

Bardzo wszystkim dziękuję za odwiedziny i komentarze.Co do ostatnich zdjęć, to kontrastu było w rzeczywistości jeszcze mniej, nie było żadnych cieni, a możliwości komponowania obrazu znacznie ograniczone(dlaczego to przedstawiają poniższe zdjęcia).Pozdrawiam.

doslav.
Poszukiwacz

Popsułeś drut kolczasty! :shock: Się okrągły zrobił...
:D

Lubię takie zdjęcia więc pewnie nieobiektywnym... Ale podoba się :thumbsup:

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Trochę szaro :rolling_eyes:

profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

Ciąg dalszy przedplenerowej rozgrzewki. Klasztor w Mstowie.Pozdrawiam.

Bertone.
Poszukiwacz

100/101/102 - Kadry jak najbardziej na TAK :thumbsup:
Same zdjęcia wydają mi się takie szarawe (może spróbować podnieść kontrast , żeby te szarości znikły ) :c20

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

Bertone napisał(a):

100/101/102 - Kadry jak najbardziej na TAK :thumbsup:
Same zdjęcia wydają mi się takie szarawe (może spróbować podnieść kontrast , żeby te szarości znikły ) :c20

Podnoszenie kontrastu skutkuje zanikiem szczegółów na śniegu(przynajmniej na moim monitorze(na 102 znika dach tej wieży, zlewa się z niebem).Dzięki za wizytę.
Teraz taki odjechany Sulejów. Nie jestem zwolennikiem, ale próbować trzeba. :smileyhappy: