Podziel się wrażeniami!
Chcialabym sie podzielic z wami moimi foteczkami zdjatka robie od roczku panasoniciem lumixem DMC-FZ7.
Jeśli pozwolisz, z mojego, amatorskiego punktu widzenia:
śruba - brakuje z prawej strony "przeciwwagi" dla tego kopczyka po lewej. Należałoby tak skadrować, aby śruba była bardziej na prawo (tak w 1/3 od prawej, nie centralnie) i będzie git.
zachodzik - banałek ale ładny, może trochę za dużo tego drzewa po prawej
"maszynista" - mam wrażenie, że to ratowanie czarnobielą mało udanej technicznie fotki, ale podoba mi się. Jest takie naturalne, widać radość dzieciaka, który dorwał się do maszyny do pisania
Pozdrawiam i cieszę się, że założyłaś własny album.
dziekowac jesli chodzi o maszyniste to odbicie w lustrze ktore bylo porysowane uwielbiam czarno biale zdjecia nie wiedzialam ze sloza do maskowania kiepskich ujec...
widoczek robiony z maksymalnym zumem i tak dobrze ze wogole wyszedl ale dzieki...
sroba kurcze poslocham twojej rady...wielkie dzieki jestes pierwszym krytykiem ktory kiedykolwiek komentowal moje szufladkowe hobby...
paulina napisał(a):
dziekowac jesli chodzi o maszyniste to odbicie w lustrze ktore bylo porysowane uwielbiam czarno biale zdjecia nie wiedzialam ze sloza do maskowania kiepskich ujec...
widoczek robiony z maksymalnym zumem i tak dobrze ze wogole wyszedl ale dzieki...
sroba kurcze poslocham twojej rady...wielkie dzieki jestes pierwszym krytykiem ktory kiedykolwiek komentowal moje szufladkowe hobby...
paulina napisał(a):
te fotki nie sa obrabiane w zaden sposob prosto z aparatu na peceta...
ok a jaki program do obrobki mi polecisz?
dodaje jeszcze dwa do oceny
moje zabawy z woda pierwsze zdjecia dopiero cwicze moze mi podpowiecie ciezko zrobic porzadna fotke z dwojka dzieci przy spodnicy....;p
paulina napisał(a):
dodaje jeszcze dwa do oceny
paulina napisał(a):
moje zabawy z woda pierwsze zdjecia dopiero cwicze moze mi podpowiecie ciezko zrobic porzadna fotke z dwojka dzieci przy spodnicy....;p
jesli chodzi o drugi plan to sie z toba zgodze musze nad tym popracowac dopiero sie ucze ...;p
kwiatuszki moze trudno w to uwierzyc to moje pierwsze fotki tym aparatem(panasonic lumix) ale masz racje chodzilo mi o pokazanie jak to ujoles niezbyt pieknego tla w porownaniu do kwiatka dzieki popracuje......