Podziel się wrażeniami!
Na początku chciałbym powitać wszystkich odwiedzających moje tematy i podziękować, że zawsze jesteście w stanie udzielić pomocy potrzebującemu
Nadszedł czas "pochwalić" się swoimi fotkami, które zrobiłem w ciągu półrocznego obcowania z lustrzanką. Chciałbym, abyście pokazali mi moje błędy i naprowadzili na słuszną ścieżkę.
Oglądającym życzę stalowych nerwów, a sobie uporu i ciągłego dążenia do lepszych fotek.
Message was edited by: Quartz.
Całe chrzciny mają nieprzyjemną pomarańczową dominantę.
Jak na pierwszy raz (tak wnioskuję) - całkiem poprawne kadry.
169 - w sumie nie wiadomo co to jest. Aż prosi się o inny kąt.
170 - kadrował bym znacznie ciaśniej, bez zbędnych elementów w tle.
171 - poza tym pomarańczem - podoba mi się bo to taki swojski "domowy" kadr. Minimalnie do wykadrowania - obciąć trochę prawej strony, która nic nie wnosi.
172 - podoba się (choć gdybyś był z drugiej strony byłoby wg mnie lepiej, ale wiem że nie zawsze się da)
173 - za ciemno i obróbka coś nie tak - winieta absolutnie szkodzi temu ujęciu, dziecko ma pomarańczową skórę.
174 - wykadrować ciaśniej i rozjaśnić - te krzaki w tle są zbyteczne.
175 - 176 - balans bieli leży. Ogólnie z ceremonii jest ok.
177 - ok
Serdeczne dzięki Lajam, za obszerny konentarz. Przyznam się szczerze, że obróbka nie jest moją mocną stroną.
Muszę pomyśleć coś w temacie kalibracji monitora, bo kolory nie zawsze wychodzą takie jak powinny być.
Jestem i tak bardzo zadowolony z tego co wyszło, szczególnie że były to moje pierwsze Chrzciny, które fotografowalem.
Kilka zdjęć z I Komunii Św.
Chciałbym wiedzieć, czy Rodzice (i główna bohaterka zdjęć) nie przegonią mnie z tym na 4 wiatry.
Jak Wam się to widzi ?
178
Się zagapiłem, lampy nie dołożyłem, i wyszło jak wyszło
No i ten kadr na 178.... Figurka wychodzi z glowy dziewczynce
Zelmer napisał(a):
.... Figurka wychodzi z glowy dziewczynce
Mnie rowniez te komunijne nie zachwycily... I, jak dla mnie, bardzo denerwujace sa te zlozone jak do pacierza rece. Wiem, ze to komunia, ale sztuczne to takie...
akamel napisał(a):
Kadry też takie sztancowe.
Bardzo dziękuję wszystkim za odwiedziny w skromnych progach mojego albumu.
Postaram się w przyszłości zapanować nad obróbką ( może ktoś mi jakiś porad udzieli )