Podziel się wrażeniami!
Witam, tak jak w tytule, przymierzam się do kupna tego kina domowego ale coś mnie zaniepokoiło(wtyki głosnikowe w odtwarzaczu, mianowicie jest to wymiana z starego kina na nowe. Kable jakie mam wyprowadzone po całym pokoju są standardowymi kablami bez tej "końcówki". Nie mam możliwości wymienienia kabli ponieważ są one rozprowadzone po całym pokoju(zabudowane). Czy można użyć tych kabli w przypadku tego kina domowego tak jak to w wiekszosci zestawów bądz zarobienie tych końcówek? Czy sony postawiło na unikatowy typ kabla i niemożliwe jest użycie "zwykłych" kabli np 2x1,5mm. Mianowicie rozumiem, iż jak jakiś wtyk bądz kabel sie popsuje to tylko serwis, bądz też bedzie mi potrzebny dłuższy kabel niż 10m to już nie podlącze?
Witam,
Podobny temat był już poruszany:
Niestety nie pamiętam jak jest w BDV-E4100 tzn. czy kable są na stałe po stronie głośnika. Jeśli nie to możesz wykorzystać kable które posiadasz w ścianie z jednej strony wpinając je w głośniki a drugiej strony odcinając oryginalne końcówki z kawałkiem kabla i lutując je ze swoim kablem. Musisz mieć na uwadze, że w tym przypadku możesz utracić gwarancję na sprzęt gdyż w przypadku awarii na gwarancję musisz oddać kompletny sprzęt a w tym przypadku kable już nie będą oryginalne. Inną opcją jest poszukanie w lokalnym sklepie elektronicznym lub internecie identycznych końcówek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawia
Tak jak zostało napisane wyżej, jedyna opcja to ucinanie kabli i lutowanie, natomiast możesz utracić gwarancję. Generalnie kina plastikowe w 99% przypadków są na gotowych kablach. Rozkładanie kabli przed zakupem ma sens jedynie w przypadku systemów audio, zestawów kolumn itp, nie przy kinach plastikowych.