Podziel się wrażeniami!
Witam
Jestem zupełną amatorką jeśli chodzi o fotografię, nie mam nawet dobrego sprzętu, jednak lubię fotkować, tym co mam ( a na dzień dzisiejszy mam tylko.... tel. kom. z aparatem ) Wiem, że to żaden sprzęt, i dlatego chciałabym pokazać parę fotek nim zrobionych i proszę o radę, chciałabym sobie kupić jakąś może niedrogą lustrzankę, ale zupełnie się nie znam na tego typu aparatach, więc proszę o poradę, czy mogłabym nim robić jakieś fajne focie, czy mi to w ogóle wychodzi czy dać sobie z tym spokój, proszę o radę jakąkolwiek Pozdrawiam serdecznie
wiem, że kadr mi poszedł i krzywo jest
Nie wiem z czego to wynika, ale w twoich zdjęciach jest coś co powoduje, że chce się obejrzeć. Jest tu wiele mankamentów technicznych, ale jakoś mnie to nie drażni. Nie mam pojęcia czy to świadomość tego w jaki sposób zostały zrobione... Naprawdę nie wiem.
Jedno jest pewne. Masz ogromny potencjał, który koniecznie trzeba uwolnić. Nie popadaj tylko w samozachwyt, bo do dobrych zdjęć jeszcze długa droga. Myślę jednak, że z odpowiednim narzędziem w ręku (oczywiście Alfa) + teoria, jest to możliwe.
"ruinowe okno" mój faworyt z tej trójki
a "tory" rzeczywiście lepiej by było wyprostować
Dziękuję za konkretne i szczere komentarze i porady Tego oczekiwałam, bo właśnie dlatego odważyłam się i tu napisałam i wstawiłam te moje focie, bo chciałam poznać Waszą opinię, ponieważ zastanawiałam się i nadal zastanawiam w sumie, czy warto mi w to inwestować i uczyć się... Bo zdaję sobie strawę, że samo lubienie robienia zdjęć to za mało, żeby coś dobrego wyszło... Tylko tak trochę obawiam się, że jeśli bym sobie kupiła cosik lepszego, to czy podołam nowemu sprzętowi..... Ale mam nadzieję, że to nie byłoby aż takie trudne, tylko wymagałoby cierpliwości i samozaparcia No i stosowania się do instrukcji i porad profesjonalistów
Jeszcze raz dziękuje za porady i wsparcie, nikt mi tak konkretnie jeszcze nie poradził Fajne te Wasze forum
Pozdrawiam serdecznie ))
Zgodnie z sugestią Creatoora przeniosłem do Luźnych rozmów.
Mam nadzieję, że nadal będziemy mogli obserwować Twoje prace, pati.ow
Pozdrawiam
Lajam napisał(a):
Zgodnie z sugestią Creatoora przeniosłem do Luźnych rozmów.
Mam nadzieję, że nadal będziemy mogli obserwować Twoje prace, pati.ow
Pozdrawiam
Ziomalko czemu nic ostatni nie wstawilas? ja bylam teraz w tym pieknym miescie i porobilam pare fotek pozdrawiam
alez ja sie nie gniewam :smileyhappy:Creatoor napisał(a):
Tereska, nie gniewaj się Image
Łooooo Matko..... Ale mnie tu nie było.........
A widzę, że niektórzy stęsknieni.....? ;>
To na pociechę może cosik wrzucę.... Nadal z mojego niezawodnego Samsunga Choć ostatnio bawiłam się pożyczonym od kumpeli Canonem Power Shot A 1000 IS Chciałam sprawdzić jak mi się będzie fotki robić czymś lepszym, żeby jak coś przy swoim plamy nie dać... Swojego jeszcze nie mam, ale powoli zaczynam na niego ciułać, bo jush będę miała skąd... Hehe.... Jak zakupie na pewno dam znać a póki co mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie jak czasem Wam pośmiecę komórkowcowymi focikami??? .... Jak coś to mówcie, że nie chcecie...
Pozdrawiam )))))))))
A tera fotki:
...takie z ostatnich, jakie robiłam (za dużo tego nie było ;P)
Aha..... teraz spojrzałam (jak już poszły), że zapomniałam ponumerować....... Sorrrki.... Następnym razem bd pamiętać
Aha..... teraz spojrzałam (jak już poszły), że zapomniałam ponumerować....... Sorrrki.... Następnym razem bd pamiętać