Podziel się wrażeniami!
Wiele osób zastanawia się, gdzie można popstrykać coś ciekawego...
W dniach 6-7 czerwca we Wrocławiu będą miały miejsce Mistrzostwa Polski Seniorów w Taekwondo Olimpijskim WTF.
O ile fotografia dla mnie to hobby, to Taekwondo jest już częścią mojego życia i gdy tylko nie startuję w zawodach lub nie pełnię funkcji sędziego, to z przyjemnością staram się fotografować walkę. Niestety w czasie tych zawodów będę pełnił funkcję sędziego, więc nie będę mógł strzelać. Może zatem ktoś z was się skusi i spróbuje swoich sił...
Miejsce zawodów:
Widowiskowa Sala Sportowa do Gier Zespołowych Uniwersytetu Przyrodniczego,
ul. Józefa Chełmońskiego 43, 51 – 630 Wrocław
Jak wygląda Taekwondo:
http://www.youtube.com/watch?v=NZlhnVkk ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=KszR-05l ... re=related
A masz pozyczyc jakies jasne szklo?
Ja bym sie pisał.
Pytanie tylko: jak wygląda kwestia fotografowania normalnie legalnie każdy z ulicy może wejść i pstrykać?
Zawody są otwarte, więc każdy może zawsze przyjść i oglądać do woli. Fotografia także nie jest zabroniona, więc można próbować swoich sił.
Warunek jest jeden - nie można przekraczać odgrodzonych stref i podchodzić do pola walki, jednak czasami da się schować gdzieś z boku i spokojnie pstrykać. Generalnie chodzi o to, aby nie przeszkadzać swoją osobą w żaden sposób.
Skoczek napisał(a):
A masz pozyczyc jakies jasne szklo?
To umawiamy się tak: Ty mi pożyczysz na kilka godzin te sigme, ja tam popstrykam i przy okazji przyniosę Ci czteropaka czegos dobrego, pasuje?
Nie lubię pożyczać swoich słojów, ale myślę że się jakoś dogadamy...
MAF 80-200, to chyba jasne szkło? Czy ten Twój to ta ciemna wersja (4.5-5.6)?
Ciemna, ze szok... 4,5-5,6.
Ostatnia aktualizacja.
Zawody rozgrywane będą w Hogo elektronicznym - oznacza to, że "pancerz" zawodników zakładany na korpus wyposażony jest w elektroniczny układ pomiarowy siłę uderzeń.
Oznacza to, że sędziowie zaliczać będą tylko kopnięcia w głowę a elektronika punkty na korpus. Dodatkową atrakcją jest fakt, że każda grupa wagowa mężczyzn i kobiet winna jest posługiwać się inną siłą uderzeń, więc wraz ze wzrostem kategorii wagowej, rośnie także pułap minimalnej wartości, którą elektronika przyjmuje jako punkt.
Pociągnie to za sobą większą liczbę ataków na głowę, co z pewnością przełoży się na większą liczbę zakończenia walk przed czasem - K.O.
Do zobaczenia w takim razie na zawodach!
jak tam wrocław chłopaki? szkoda, że nie udało mi się z Wami pokręcić. szalony mam ten weekend i znalazł bym na zdjęcia tylko pare minut.
No z mojej strony nici, bo po piątkowym wieczorze kawalerskim kolegi chorowałem mocno i w dodatku się przeziębiłem. Nieciekawie. Żałuję, no ale cóż...