anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gołuchów - dojazdy

wratislavian
Początkujący

Gołuchów - dojazdy

słyszałem, że fajna miejscówka:> wybiera się ktoś w najbliższym czasie. może z okolic Wrocławia?

82 ODPOW. 82
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

wratislavian napisał(a):

z tego co widzę to dla wrocławiaków (3 sztuki na forum) dojazd będzie następujący: z wrocławia do ostrowa wielkopolskiego - pośpiechem; przesiadka; ostrów wielkopolski do pleszewa - osobowym.
a z pleszewa co czym? to na oko 15km:> pks tam jakiś sunie?

Za moich młodych lat pekaesy z Pleszewa jeździły. Ale myslę, że z Ostrowa też powinien jechać jakiś pekaesik...

EDIT. Poprawka - z Ostrowa są tylko 2 PKS-y - z przesiadką w Kaliszu :c9

Druga poprawka - jeśli nic się nie zmieniło, to pociąg nie staje w Pleszewie tylko w Kowalewie - kiedyś był dojazd do Pleszewa wąskotorówką, teraz - nie wiem

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

ja od razu obstawiałem kalisz, jest pospieszny, a z kalisza dużo autobusów

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Z wawy to też lepiej nie wygląda :(
Stacja w Kaliszu to Winiary?
Jeżeli tak to trzeba jechać do Łodzi Fabrycznej pośpiesznym, następnie przejść się na stację Łódź Kaliska i stamtąd do Kalisza Winiary, i dalej jakimś autobusem.

Jak szybko i bezproblemowo dostać się z Łodzi Fabrycznej do Kaliskiej? Jakiś tramwaj? Czy raczej własne nóżki?

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

sadam napisał(a):

Z wawy to też lepiej nie wygląda :(
Stacja w Kaliszu to Winiary?
Jeżeli tak to trzeba jechać do Łodzi Fabrycznej pośpiesznym, następnie przejść się na stację Łódź Kaliska i stamtąd do Kalisza Winiary, i dalej jakimś autobusem.

Jak szybko i bezproblemowo dostać się z Łodzi Fabrycznej do Kaliskiej? Jakiś tramwaj? Czy raczej własne nóżki?

nie wiem czemu Kalisz Winiary w wyszukiwarce pkp podało mi zwykły Kalisz bez przesiadek odjazd z wawy o 7.50 w Kaliszu o 11.46 i stamtąd jest pks o 12.15 :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

Paweł a patrzyłeś na pózniejsze godziny

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

paulina napisał(a):

Paweł a patrzyłeś na pózniejsze godziny

o 11:50 jest na miejscu o 15:50 też bez przesiadek tylko tych przystanków Kalisz jest kilka wybrałem zwykły Kalisz mam nadzieje ze to jest dobre przydałoby się jakieś info od kogoś kto tam był...

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

tak to jest ten kalisz
z tej stacji tez autobusy maja odchodzic, tylko trzeba sprawdzic czy to akurat dobry dzień tygodnia i godzina

wratislavian
Początkujący

z tego co patrzyłem w domu. pociąg dojeżdża do pleszewa, a mówią mi, że pksy ładnie kursują na dystansie pleszew - gołuchów.
jak będę w domu to naskrobie dokładniej.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

dla zainteresowanych z Warszawy takie coś kursuje do Kalisza

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

wracjąc do Kalisza - w rozkładach komunikacji publicznej występuje tam przysztanek Szopena (nie, nie pomyliłem się)