anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Patrzenie przez wizjer

kamil1114
Początkujący

Patrzenie przez wizjer

Może pytanie wyda się śmieszne ,ale czy Wy macie otwarte oboje oczu jak robicie zdjęcie i ustawiacie ostrość , czy jedno zamknięte ? Ciekawi mnie to , bo ja mam zawsze zamknięte , ale staram się otwierać.

26 ODPOW. 26
docentstopczyk
Początkujący

wszystkie trzy otwarte

spolBushman1wjbfb
Początkujący

ja zamykam oba

profile.country.pl_PL.title
Matti-----
Początkujący

o.0

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

A ja zawsze patrzyłem lewym okiem a prawe zamknięte albo otwarte (zależy od sytuacji), ale coś mi się porobiło z tym lewym okiem i nie bardzo widzę przez wizjer i muszę patrzeć prawym a teraz ciężko się przyzwyczaić i odruchowo i tak przykładam aparat do lewego :c3

kamil1114
Początkujący

Moze ustaw sobie dioptrie. Moze byc tak , ze na jednym oku masz inna , na drugim inna

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

kamil1114 napisał(a):

Moze ustaw sobie dioptrie. Moze byc tak , ze na jednym oku masz inna , na drugim inna

kręciłem, kręciłem Kamilu ale za wiele nie pomogło - za to wizyta u oczologa :D tak (- 50 zł :c7 ) Ale ważne że oczko już się naprawia, dostało trochę witam i jeszcze jakieś coś i znowu będę mógł patrzeć lewym :D

profile.country.pl_PL.title
alpol6
Poszukiwacz

ja mam oboje oczu otwarte prawe przy wizjerze a lewym obserwuje i łatwiej sie celuje na większej ogniskowej (przymykam tylko robiąc pod słońce albo jak coś mnie oślepia