Podziel się wrażeniami!
Witam,
po podłączeniu mojego VPCEB3Z1E pod telewizor (full hd, ale nie sony) kablem HDMI,
przy rozdzielczości 1920x1080 mam ikonki i pasek zadań po za ekranem, żeby cały pulpit był widoczny musi być ustawiona rozdzielczość 1777x1000.
Macie pomysł co i gdzie przestawić ?
hmmm..., czy on taki fenomenalny ??
Za tą kasę nie bardzo.
Głośniczki - mega kiepskie, w moim starym hp dużo lepszy dźwięk (dużo głośniejsze)
Wiatraczek od wentylatora, jak zacznie chodzi też go dość mocno słychać.
No i najważniejsze, przeskakiwanie między uruchomionymi programami, np. skype, gg, mozilla, outlook, przy wszystkich uruchomiony troszkę to trwa.
A jeśli chodzi o rozdzielczość w telewizorze ,a w zasadzie wyświetlanie całego pulpitu na ekranie, to w tv PANASONIC TH-42PY85PA to w menu jest funkcja odpowiadająca za przystosowanie obrazu
Ja niestety mam ten sam syndrom, a sprawdzalem na różnych kablach, na dwoch telewizorach:
- Plasma Panasonic (chyba PY-8)
- LCD (led) Samsung (UE46B6000)
To samo w trybie "tylko projektor" oraz "klon". Trzeba chyba pouczyć się skrótów klawiszowych, żeby nie trzeba było używać paska zadań
Trzeba się dowiedzieć jak w tych telewizorach wyłączyć Pan Scan. W telewizorach Sony wiem jak to zrobić...
Ja mam model VPCEB3M1E i kiedy podłączam go kablem HDMI do monitora LG M237WDP to pojawia się lekko okrojony od góry obraz, który znajduje się na środku monitora, a przy górnej i dolnej krawędzi są czarne pola na których nic się nie wyświetla. Obraz na monitorze jest wtedy w proporcjach 16:9 i można przestawić go jedynie do proporcji 4:3. Jednak kiedy zamknę pokrywę laptopa to, nie wiedzieć czemu, rozdzielczość zmienia się i wtedy mogę już przestawić obraz monitora do innych proporcji niż 16:9 i 4:3. Wybieram wtedy opcję "1:1 Piksel" co ładnie wygląda, bo nie widać już żadnych zniekształceń, przycięć ani czarnych pól. Skoro ekran laptopa ma proporcje 16:9 i ten monitor też, to obraz wyświetlany na monitorze jest już chyba jego powiększonym odzwierciedleniem o takich samych proporcjach, mam nadzieję...
Dlatego więc radzę sprawdzić opcje wyświetlania obrazu telewizora, a nie laptopa.