Podziel się wrażeniami!
Chciałam się spytać czy jest możliwość w laptopie SONY VAIO VGN-NW21MF zrobić takie coś, żeby podłączyć klawiaturę z zewnątrz (by nie psuć tej w laptopie) i żeby działała. Próbowałam z tymi przejściówkami, ale to nie działa. Na jednym z forów było napisane, że trzeba coś zmienić w ustawieniach, ale nie wiem jak to zrobić!
agnieszka505 napisał(a):
:c37 Chciałam się spytać czy jest możliwość w laptopie SONY VAIO VGN-NW21MF zrobić takie coś, żeby podłączyć klawiaturę z zewnątrz (by nie psuć tej w laptopie) i żeby działała. Próbowałam z tymi przejściówkami, ale to nie działa. Na jednym z forów było napisane, że trzeba coś zmienić w ustawieniach, ale nie wiem jak to zrobić!
Zgaduję, że chodzi o klawiaturę z wtyczką PS/2 i przejściówką na usb. Po podpięciu i ponownym uruchomieniu komputera powinno już działać okej, no chyba że to jest dodatkowo klawiatura bezprzewodowa, to patrz wpis powyżej.
PS: ta klawiatura jest na tyle solidna i wygodna, że osobiście nie widzę potrzeby wykonywania takich zabiegów. Literki są nadrukowane laserowo więc się nie wytrą jeśli tym się przejmujesz.