anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jak podłączyć klawiaturę z zewnątrz do laptopa żeby działała

profile.country.pl_PL.title
agnieszka505
Początkujący

Jak podłączyć klawiaturę z zewnątrz do laptopa żeby działała

:c37 Chciałam się spytać czy jest możliwość w laptopie SONY VAIO VGN-NW21MF zrobić takie coś, żeby podłączyć klawiaturę z zewnątrz (by nie psuć tej w laptopie) i żeby działała. Próbowałam z tymi przejściówkami, ale to nie działa. Na jednym z forów było napisane, że trzeba coś zmienić w ustawieniach, ale nie wiem jak to zrobić!

2 ODPOW. 2
Przema2006
Początkujący

agnieszka505 napisał(a):

:c37 Chciałam się spytać czy jest możliwość w laptopie SONY VAIO VGN-NW21MF zrobić takie coś, żeby podłączyć klawiaturę z zewnątrz (by nie psuć tej w laptopie) i żeby działała. Próbowałam z tymi przejściówkami, ale to nie działa. Na jednym z forów było napisane, że trzeba coś zmienić w ustawieniach, ale nie wiem jak to zrobić!

Witaj

Nie wiem jaką klawiaturę posiadasz czy bezprzewodową czy na kablu (USB) ?

Jeżeli chodzi o klawiaturę na kablu (USB) to po prostu podłączasz do portu i korzystasz.
W przypadku klawiatury bezprzewodowej z reguły najpierw instalujesz sterowniki z oprogramowaniem (płytka była pewnie dołączona do zestawu) potem podłączasz i korzystasz.

Nie wiem o co chodzi z tymi przejściówkami ?

Pozdrawiam
Miłego Dnia :)

jsobolew
Początkujący

Zgaduję, że chodzi o klawiaturę z wtyczką PS/2 i przejściówką na usb. Po podpięciu i ponownym uruchomieniu komputera powinno już działać okej, no chyba że to jest dodatkowo klawiatura bezprzewodowa, to patrz wpis powyżej.

PS: ta klawiatura jest na tyle solidna i wygodna, że osobiście nie widzę potrzeby wykonywania takich zabiegów. ;) Literki są nadrukowane laserowo więc się nie wytrą jeśli tym się przejmujesz.