Podziel się wrażeniami!
Moj VAIO VGN-AW31S fabrycznie mial Viste 32b. Dostalem w ramach jakiegos programu upgrade do W7 ale tez 32 bity... ale pocieszenie
Kupilem nowy system W7 64bit i zainstalowalem od zera, bez zadnych upgradeow itp.
Wszystko smiga poprawnie, ale nie wiem jak doinstalowac obsluge czytnika kart pamieci a przydaloby sie to dzialajace...
Prosze o pomoc w tej kwestii.
Odpowiednie sterowniki udało mi się znaleźć na tej stronie: http://support.vaio.sony.eu/computing/v ... GN-AW31S_B
Te interesujące Ciebie to odpowiednio:
Memory Card Reader Writer Driver Ricoh MS 32 bits
114.24 KB 29/01/2009
Memory Card Reader Writer Driver Ricoh SD 32 bits
29.07 KB 11/03/2009
... lecz jak sam widzisz są tylko w wersji 32 bit. Przeszukaj dokładnie stronę, może natkniesz się na coś odpowiedniego. Ja niestety znalazłem tylko to co podlinkowałem. Może zadziałają mimo wszystko te właśnie sterowniki?
Niestety nie mam pojecia jak to zainstalowac Nie sa to pliki wykonywalne (exe).
W jaki sposob moge to zainstalowac?
Wchodzisz w menedżer urządzeń, wybierasz czytnik kart i dajesz aktualizuj oprogramowanie sterownika, przeglądaj komputer w poszukiwaniu sterownika i wybierasz odpowiedni plik.
jsobolew napisał(a):
wybierasz czytnik kart
próbuj te, są to wersje dla Win7 64Bit:
ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/Original/Memory_Card_Reader_Writer_Driver_Ricoh_SD_CPRM_3.1X64_E_3.1.0.4.zip
ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/Original/Memory_Card_Reader_Writer_Driver_Ricoh_MS_6.3X64_I_6.3.0.61.zip