anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nagrywanie materiałów 3D na laptopie Vaio.

profile.country.pl_PL.title
vqqq-----
Początkujący

Nagrywanie materiałów 3D na laptopie Vaio.

Witam.
Jestem zainteresowany kupnem laptopa Sony Vaio VPCF13Z1E/B z nagrywarką blu ray. Chcę się zapytać czy nagrywarka w tym modelu umożliwia nagrywanie materiałów (płyt blu ray) w technologii 3D.
Czy do nagrywania materiałów (płyt blu ray) w technologii 3D jest potrzebna specjalna nagrywarka i specjalny program?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
J.

13 ODPOW. 13
robertweh
Początkujący

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Centrach Sony też jest już na półkach. A nawet się sprzedaje :D

robertweh
Początkujący

Przesyłka dotarła:)
Tak na szybko:
- obudowa to spodziewane plastikowe "piano black", efektowna ale przy takiej cenie aż prosi się o coś lepszego.
- bateria przy standardowym wysiłku to ok.2h, przy obciążeniu nawet nie próbuję, gdyż przy obróbce materiału HD wszystko musi hulać na maksa
- konfiguracja 3D to parę sekund, prowadzi za rękę jak po sznurku
- załączona aplikacja WinDVD/BD wchodzi błyskawicznie
- przetestowałem Resident Evil, żadnego migotania itd. Obejrzałem z ISO na wirtualnym napędzie.
- okulary na baterię, czyli chyba te stare
- indeks wydajności systemu Windows (w skali od 1,0 do 7,9, taka sobie wyrocznia ale zawsze coś tak na szybko): 5,9.
Z czego procesor 7,5, RAM 7,6, grafika dla AERO 6,6, grafika dla gier 6,6, transfer danych na dysku 5,9, wiadomo końcowy wynik to najsłabszy parametr. W USA można zamówić z dyskiem SSD, tutaj tradycyjny
- nagrywarka BD firmy Pioneer
- zrobiłem konwersję filmu BD "Red" do formatu DVD za pomocą DVDFab (narzędzie Blu-ray to DVD) w ustawieniach na wyjście - DVD5. Czas konwersji: 01:03:47, ale po automatycznym włączeniu Turbo i CUDA włączył się wiatraczek i zrobiło się głośno:). Drobna uwaga: zacząłem konwersję eksperymentalnie na baterii, po pół godzinie i błyskawicznym spadku poziomu naładowania baterii podłączyłem zasilacz i z 1,5h spodziewanego czasu do końca operacji zrobiło się +/-30 minut. Oczywiście Turbo i CUDA domyślnie jest wyłączone na baterii.
- gierek jeszcze nie testowałem ale spodziewam się konieczności zmniejszania rozdziałki i redukcji detali przy co bardziej wymagających grach, cudów nie ma
To nie jest laptop dla graczy, to jest laptop dla miłośników szybkiej zabawy w HD

Więcej potem, wszystko na gorąco, poznaję aplikacje itd, wiem już, że połowę wywalę
Aha, zainstalowany jest Chrome, przeglądarka śmiga błyskawicznie. Zainstalowałem Firefox 4 i zonk...muuuuli! Albo coś muszę skonfigurować czego nie widzę, albo 4 jest jeszcze niedopracowana po 64 bity.
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania

profile.country.PL.title
RoBo------
Nowicjusz

Jak możesz to napisz coś o matrycy, chodzi mi o kąty oraz odwzorowanie kolorów.

Widziałem filmik na którym osoba prezentująca model F21 mówiła o bardzo wysokim procencie odwzorowania palety NTSC.

Przymierzam się w ciągu kilku miesięcy do zakupu jakiegoś kompa i bardzo mocno rozważam ten model.

Komp od czasu do czasu służyłby do obróbki zdjęć (głównie konwersja plików RAW). Posiadam monitor od starszego blaszaka, który mógłbym wykorzystać, ale być może ta matryca ma faktycznie bardzo wysokie parametry.