Podziel się wrażeniami!
Witam,
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o jednej z najważniejszych rzeczy jeśli chodzi o specyfikacje laptopa - rodzaj matryce (błyszcząca/matowa). Jak to jest w przypadku tych nowych vaio ?
Gdzieś na anglojęzycznym blogu wreszcie dotarłem do informacji że S-ka 13,3" ma mieć low-reflection display czy coś takiego. Czyli jak mniemam ma to być matryca matowa. Czy ktoś mógłby to potwierdzić ?
I jeszcze pytanie o serię C w wersji zarówno 14 jak i 15,5 cala. Czy będą tam matryce matowe czy błyszczące ?
Pozdr.,
Marcin
Błyszcząca. W tym wątku: www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=73&t= ... 8700f2e9f1
przetoczyła się już burzliwa dyskusja na temat modeli CA i CB.
Ja pierdzielę. Padaczka ! Gdy już myślałem że znalazłem nową maszynkę dla siebie to spotyka mnie taki zawód
Po%@#ało producentów z tymi matrycami. Sprzedają szajs błyszczący gdy rynek domaga się matu.
Nurek napisał(a):
Sprzedają szajs błyszczący gdy rynek domaga się matu.
Z szajsem to przesadziłem ale w moim środowisku (ludzie którzy używają laptopa zgodnie z teoretycznym przeznaczeniem - czyli nie leży na biurku ale jest w ruchu) jednym głosem wołają o mat na matrycy. Mam banalne (tak mi się wydaje) wymagania wobec laptopa a nie mogę znaleźć niczego dla siebie. Gdy wreszcie znalazłem odpowiednio mocnego Della z matową matrycą to np. nie ma klawiatury numerycznej w osobnym bloku.
Poczytam jeszcze o "naklejkach" matujacych na ekrany i zadecyduje. Dzięki za odpowiedź!
BTW. a ta S nowa też ma błyszczącą ? Bo tak jak pisałem, czytałem że ma mieć powłokę antyrefleksyjną.
Nurek napisał(a):
BTW. a ta S nowa też ma błyszczącą ? Bo tak jak pisałem, czytałem że ma mieć powłokę antyrefleksyjną.
nowe S mają rewelacyjne matowe monitoty. sam mam taki