anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z baterią w SONY VAIO VPCW12S1E

Michal3k22
Początkujący

Problem z baterią w SONY VAIO VPCW12S1E

Witam. Mam następujący problem. Kupiłem 2 tygodnie temu używanego notebooka Sony Vaio VPCW12S1E z zainstalowanym Windows 7 starter, laptop trochę wolno mi chodził, dysk był zawalony "głupotami" więc postanowiłem wyczyścić go poprzez funkcje reinstalowania systemu. Wydaje mi się, że wszystko się powiodło, oprócz jednej rzeczy. Notebook nie chce połączyć się z baterią, chodzi tylko na podłączonej ładowarce, lecz także nie za bardzo da się wtedy coś robić bo wszystko blokuje mi komunikat:

"The installed battery may not be properly connected to the computer or may not be compatible with the computer.
Click "OK" to enter Hibernate mode,and remove and reinsert the battery. See the VAIO(R) User Guide for more information about using the battery."

Dodam, że wcześniej bateria trzymała mi minimum 5-6 godzin przy moim użytkowaniu (głównie czytanie i pisanie, czasami internet). Problemem jest także to, że bateria jest przyklejona przez poprzedniego właściciela bo chyba ułamał jakieś zaczepy, nie przeszkadzało mi to, gdyż zapewniał mnie, że jest odpowiednio uformowana, tak też było. Proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem co zrobić. Da się to jakoś zrobić bez wyjmowania baterii?? Czy będę zmuszony oddać go do serwisu? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

0 ODPOWIEDZI 0