anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z Vaio Update - błąd przy Updatowaniu.

Marus93
Początkujący

Problem z Vaio Update - błąd przy Updatowaniu.

Witam. Mam sony vaio VGN FW-11M. Nie korzystałem do tej pory z Blue raya, ale teraz chciałem odtworzyć sobie film. Ściągnąłem PowerDVD, elegancko się odpala, a nagle wyskakuje, że nie może wyświetlić bo problem ze sterownikami do karty graficznej (w razie potrzeby będę mógł wkleić screeny). Więc pomyślałem, że pora zrobić update właśnie przez Vaio Update.

I tu pojawił się problem, program chciał się aktualizować, no to się zaktualizował, zreebotował komputer. Włączam znowu, i znowu chce się updatować, no to ok niech się updatuje i nagle gdy dochodzi do instalacji pokazuje mi, że instalacja nie może być kontynuowana(w razie potrzeby też mogę wkleić screena), sprawdź ustawienia systemu i antywirusów. Odinstalowałem całkiem antywirusa, wyłączyłem systemowego firewalla, rebootowałem system, i dalej to samo

Defacto nie mogę nic zaktualizować.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

3 ODPOW. 3
Marus93
Początkujący

Odświeżam. Ktoś wie co może być nie tak, czy muszę dzwonić do Sony'ego?

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Jeżeli masz antywirusa i blokuje on dostęp do internetu programom vaio, to należy w zaporze dodać regułę, by zezwalał i po problemie.

Kolego antywirusów tak na dobrą sprawę się nie odinstalowuje, tylko usuwa wszystkie składniki... Tu możesz mieć problem. Jeżeli miałeś np. McAfee to jest narzędzie na stronie McAfee lub w necie znajdziesz: MCPR.exe(mcafee program removal tool), takie same programy są do innych antywirusów.

Marus93
Początkujący

Dzięki bardzo, miałeś racje z tymi antywirusami. Zdeinstalowałem je tak jak powiedziałeś i poszło.

Dla tych którzy mają podobny problem podaje stronkę: http://www.hotfix.pl/deinstalacja-progr ... i-a136.htm
(z deinstalatorami do danych antywirów)

Jeszcze raz wielkie dzięki, właśnie aktualizuje sterowniki i zobaczymy, czy z bluerayem nie będzie problemu :)