anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z Webcam w SVL2412

figass
Poszukiwacz

Problem z Webcam w SVL2412

Witam

Mam w swoim komputerze All-in-one SVL2412 problem z kamerka internetowa. Obraz wyswietlamy pryez nia jest w wiekszosci fioletowy. W szczegolnosci kolor szarny ale tylko ubrania, ryeczy plastikowe wyswietlapoprawnie w kolorze czarnym.
 Dwa razy w serwisie i twierdza ze wszystko jest OK. Nie widza defektu.

Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj figass,

Skontaktowaliśmy się w Twojej sprawie z Sony Support i zapewne otrzymałeś już od nich zapytanie, czy problem występuje gdy z kamery korzysta się w jasnych pomieszczeniach z dziennym oświetleniem.
Jeśli problem występuje również w jasnych pomieszczeniach, proszę ponownie skontaktować się z Sony Support.

Pozdrawiam i życzę pomyślnego rozwiązania,

Agnieszka_J

figass
Poszukiwacz

Witam

Problem nadal wystepuje po trzeciej wizycie w serwisie.

Dziwne jest to iz zdjecia robione u nich sa poprawne a gdy uruchamiam go w domu to nadal czarny jest szary.

Przestawialem juz go do kazdego pokoju. Oni twierdza ze wszystko jest ok. Przeslali mi nawet zdjecia (niby) z mojej kamerki ktore sa poprawne. Nie moge tego rozgryzc. Sprawdzalem tez przy swietle dziennym, zawsze to samo.

Na zdjeciach zawsze ta sama szmatka (czarna) do czyszczenia ekranu z logiem SONY.immagine021.jpgimmagine023.jpg

figass
Poszukiwacz

Widze ze nikt nie odpowiada, nawet serwis milczy.

Odkrylem ze problem znika gdy pomieszczenie oswietlane jest swiatlem fluorescencyjnym tzn ze zwyklej swietlowki ( takie samo oswietlenie maja w serwisie wiec u nich wszystko ok). Przy innym swietle niz fluorescencyjne kolor czarny zawsze jest szary. Moj problem zostanie ze mna i moim komputerem na wieki. no chyba ze go wyrzuce przez kono. Dobrze ze SONY wycofala sie z komputerow przynajmniej nie bede mial okazji kupic nastepnego.