Podziel się wrażeniami!
Mam problem z wejściem na kartę SD w modelu VGN-NW21SF/S, kiedy włożę do niego kartę pamięci zapala się pomarańczowa dioda na obudowa laptopa i na tym koniec. System w ogóle nie wykrywa karty (inne urządzenia widzą kartę normalnie). Pobrałem sterowniki odpowiadające za to wejście, ale nie wiem co z nimi zrobić... (plik waży tylko kilka kilobajtów).
Proszę o pomoc!
nie znam tego laptopa, ale ostatnio rozwiązałem u znajomego problem ze wbudowanym czytnikiem kart SD. On posiada kartę SD HC, a jego laptop ma czytnik, ale jedynie zwykłych SD.
Ta karta działała wcześniej normalnie, dopiero dzisiaj nagle przestała... tak jakby sterowników nie było.
Nic nie jest wieczne, jak coś się psuje to zazwyczaj tak jest, że wcześniej działało dobrze...
Sprawdź z inną kartą, gdyby to była wina sterowników to żadnej diody byś nie zobaczył bo czytnik byłby nieaktywny.
Faktycznie inna karta działa normalnie...
W takim razie dlaczego laptop nie widzi karty, a tablet normalnie ją odczytuje
destin6 napisał(a):
W takim razie dlaczego laptop nie widzi karty, a tablet normalnie ją odczytuje
Skoro na tablecie działa, to zrób jej tam format...
witaj moze bys mi pomogł co ?bo mam Sony Vaio VPCEB3L9E i oddałem ostatnio na gware i jak mi oddali to powiedzieli ze zrobili formata i jest ok i wgrali nowe stery i jeszcze musiałem zaplacic... i nie wgrali mi chyba sterownika do karty Sd wg nie odczytuje ... znasz moze stronke z tym sterem i wiesz moze jak to zrobic bo ja jestem cienki z kompami troche hehe z góry dzieki
Można wiedzieć gdzie oddawałeś laptopa do naprawy gwarancyjnej? I dlaczego za nią płaciłeś skoro była gwarancyjna?
w sklepie normalnie agd i rtv kupilem lapka w styczniu tego roku i po 3 miesiacach musialem dac bo mialem chyba jakiegos wirucha bo zadna gra mi nie odpalala nawet pasjans i stwierdzili ze wirus zjadl stery i ze mi naprawia i zrobili wgrali jeszcze raz windows7 i sciagneli nowe stery i powiedzial ze musieli zaplacic za stery 50 dych i musialem im oddac a gware mam na 2 lata... no i zaplacilem ale jest calkiem inny niz go mialem wczesniej i wg nie dziala wejscie do kart SD i nie mam kamerki webcam a wczesniej mnialem ... mozna to jakos sciagnac tez czy to sterownik jest? a to co masz na dole napisane to co to ? stery ??masz moze jakis link do tego?