Podziel się wrażeniami!
Witam!
Dziś w dziale pobierania sterowników do mojego Vaio (VPCEB1S1E) znalazłem zarówno sterowniki do karty graficznej ATI jak i Intela. Wiem iż procesory Core I5 posiadają wbudowaną kartę graficzną, lecz nie wiem czy wszystkie. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy ten konkretny model, który posiadam ma wbudowaną także kartę Intela? Czy jeśli wyrzucę sterowniki ATI i zainstaluje intelowskie to wszystko będzie w porządku?
Karta ATI nie jest mi aż tak niezbędna a myślę, że korzystając z Intela mógłbym sobie wydłużyć czas pracy na baterii.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czy w menedżerze urządzeń figuruje karta intela bądź jakieś nieokreślone urządzenie VGA?
Nie. Nic takiego nie widzę.
W takim razie obawiam się, że jest to błąd. Karty GeForce mają technologię Optimus (do przełączania się na integrę), natomiast w Twoim modelu jest Radeon.
Lecz mi nie chodzi o samą opcję przełączania lecz po prostu chciałbym wyrzucić sterowniki ATI i zainstalować od zintegrowanego Intela i korzystać tylko i wyłącznie z karty zintegrowanej.
Po prostu zastanawia mnie, czy skoro dla mojego modelu są udostępnione sterowniki od Intela, to czy mogę z nich skorzystać zamiast ATI.
No tak, ale nie zainstalujesz sterowników dla urządzenia, którego nie ma/nie wykrywa