anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SVS1311P9E podświetlanie.

barfor
Początkujący

SVS1311P9E podświetlanie.

Posiadam komputer SVS1311P9E. Mam problem z skaczącym podświetlaniem matrycy. Przykład na pulpicie mam ustawioną jasność na drugiej kresce, otwieram przeglądarkę internetową i jasność ekranu zwiększa się "skacząc dwa razy" - zamykam przglądarkę jasność wraca do poprzedniej wartości "skokowo" dwa razy. Nie ma znaczenia czy w właściwościach jest włączone czy wyłaczone automatyczne dopsaowanie jaskrawości ekranu. Nie są to duże skoki jasności ale bardzo męczące. Jest to duży problem bo wzrok bardzo się męczy. Dodam, że wszystkie sterowiki, bios są aktualne. Napisałem do sony ale chyba mają mnie w d...... . Problem także występuje na samym pulpicie jasność skacze a to w dół a to w góre. Pdkreślam przy wyłaczonej opcji dopasowania jasności ekranu,
PS Komputer na gwarancji.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

Przez definiowanie jasności ekranu masz na myśli wyłączenie/włączenie czujnika światła, który sam dostosowuje jasność matrycy w zależności od natężenia światła? Jest on standardowo włączony.

Odpal VAIO Control Center i wyłącz, podświetlenie nie powinno się zmieniać bo jak podejrzewam, włączasz przeglądarkę, robi się "jaśniej" więc czujnik nakazuje zwiększyć podświetlenie.

Zapraszam na VAIOBlog.pl