Podziel się wrażeniami!
Witam, potrzebnuję pilnie usunąć aktualizacje z mojego laptopa. Model: VGN - CA11Z, Vista Home Premium.
Zrobiłam wszystko to,co mi polecano: \
1) Windows Update -> "nigdy nie sprawdzaj, czy są aktualizacje"
2) services.msc -> Windows Update -> Zatrzymaj
3) Usunęłam również zainstalowane aktulizacje (jak poleca windows.microsoft.pl), lecz niestety, pozostały jakieś cztery, których nie da się usunąć,
... po mimo tych wszystkich czynności, nadal czekam ok. 5 minut na uruchomienie komputera. Właśnie przez aktualizacje.
Najlepiej przywróć system z ukrytej partycji Recovery znajdującej się na dysku , przywróci system do stanu fabrycznego , czyli tak jak byś miała system od producenta w momencie kupna , jeśli aktualizacje powoduą problemy z komputerem , to to rozwiąże problem , a aktualizacje należy pobrać jak będą już sprawdzone , ALE UWAGA jeśli na dysku masz swoje dane przenieś je w inne miejsce np: zewnętrzny dysk , może to być np:. pendrive , przywrócenie stanu fabrycznego spowoduje utratę danych znajdujących się na dysku ( prywatnych ) jeśli je masz .
bardzo dziękuję za odpowiedź. Aktualizacje nie powodują żadnych problemów z komputerem, co więcej, nie mam wielu rzeczy na dysku - tak naprawdę używam laptopa bardzo sporadycznie, lecz często potrzebny jest on mi "na gwałt", a co za tym idzie: czekanie 5 czy więcej minut jest po prostu niedopuszczalne.
Tak jak pisałem przywróć system pierwotny wszystkie problemy powinny ustąpić .
... " na gwałt " nie potrzeba komputera .