Podziel się wrażeniami!
Witajcie. Posiadam laptopa wymienionego w temacie. Niedawno pojawiła sie nowa aktualizacja sterowników karty graficznej GeForce GT540M na Vaio Update, oczywiście bez zastanowienia się zaktualizowałem, następnie wszedłem na stronę supportu, żeby sprawdzić czy jeszcze są inne aktualizacje których Vaio update nie wyświetlił, no i była jedna do Corel WinDVD - kolejny krok ściągnięcie jej no i próba zainstalowania ... i tutaj pojawia się pierwszy problem - mianowicie wyskakuje błąd: "This upgrade patch can't apply to your version of WinDVD. Setup will now abort..." OK bo wystąpieniu błędu spróbowałem jeszcze kilka razy. A potem zaczęła się zabawa ... Na supporcie jest napisane że aby aktualizacja działała trzeba mieć najnowsze sterowniki. Ja miałem te już "najnowsze" od Sony ;], ale nic nie dawało rady, zreinstalowałem sterowniki i dalej błąd wyskakuje. Jak się w niedługim czasie okazało, sterowniki Karty graficznej które pochodziły od Sony były już baaardzo stare. Przed ich zainstalowaniem miałem wersję 285 a te są w wersji 268, gdzie na dodatek nVidia teraz wypuściła wersję 296... (swoją drogą przez tą ich najnowszą wersję pogorszyła się jakość gry przynajmniej w NFS the Run i nie mogę ustawić odświeżania monitora na 60Hz tylko cały czas wraca na 59Hz), Nie wspomnę już o tym że reinstalacji sterowników było od groma . Chciałem zapytać czy odnotowaliście podobne problemy w swoich Vaio? Czy u was obyło się bez problemów?! Kontaktowałem się z Vaio Linkiem ale nie za dużopomogli bo nie mieli dostępu do tego modelu bo coś tam, bo coś tam ... ;]
Teź mam f22,jeśli chodzi o grafikę to ja skasowałem całkowicie starą wersję i zainstalowałem 296.10 na razie problemów nie widzę.