anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VPC EH2D1E instrukcja i bateria - ładowanie

szredi
Początkujący

VPC EH2D1E instrukcja i bateria - ładowanie

Witam,

dzisiaj zakupiłam w/w model Vaio mam problem z dotarciem do instrukcji: przewodnik na dysku niestety jest bardzo skrócony, a aktualizacje mimo postępowania zgodnie z instrukcją nie instalują się. Pobrałam instrukcję ze strony sony do tego modelu jednak tam wyświetla mi się jedynie spis treści, a po kliknięciu w "odsyłacze" nic się nie dzieje. W związku z tym czy ktoś posiada może instrukcje do tego modelu w innym formacie lub link do pobrania takowej?

odnośnie baterii póki co działam na samym kablu bez baterii, czy nowe laptopy wymagają jeszcze formatowania baterii? Jak jej używać by jak najbardziej wydłużyć jej żywotność? A może w ogóle starać się pracować na kablu z wyjętą baterią?

Pozdrawiam

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

Wszystkie pliki związane z Twoim modelem znajdziesz tutaj:

http://www.sony.pl/support/pl/product/VPCEH2D1E_B

Zapraszam na VAIOBlog.pl
szredi
Początkujący

Dziękuję, jednak właśnie z tej strony pobrałam instrukcję z którą mam problem. Jest ona w formie pliku HTML i w momencie gdy otwieram plik index wyświetla mi się spis treści, jednak po kliknięciu w jakikolwiek odsyłacz dostaję informację "Strona internetowa nie została znaleziona".

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

Instrukcja jest spakowana do pliku .zip, rozpakuj ją a potem z tego folderu uruchom plik index i będzie wszystko ok :)

szredi
Początkujący

Dziękuje ;) zapomniałam o zainstalowaniu Winrar, a co jeśli chodzi o baterie? jak korzystać by jak najdłużej służyła?

profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

W VAIO Control Center możesz włączyć funkcję ochrony baterii - Zarządzanie Energią -> Bateria -> Włącz funkcję oszczędzania baterii.

Później tylko jak najwięcej na zasilaczu + raz na jakiś czas proponuję funkcję wyłączyć, naładować do 100% i rozładować do 0% po czym znów naładować i włączyć funkcję (tak z raz w miesiącu).

Vaioblog pomaga: Funkcja oszczędzania baterii w VAIO

Zapraszam na VAIOBlog.pl