Podziel się wrażeniami!
Witam mam problem typu że taktowanie procesora spada z 2.40Ghz do 0.92Ghz ;< co jest tragiczne w skutkach (Nie da się grać/pracować wszystko chodzi powoli) nie mam pojęcia czym jest to spowodowane i jak to naprawić.. Podejrzewam Uszkodzenie czujki temperatury bo w różnych programach pokazuje chore temperatury 70c+po włączeniu laptopa teoria nie wyssana z palca bo laptop jest zimny a wiem jak potrafi się nagrzać przy graniu ;> Taktowanie sprawdzam programem Intel(R) Processor ID Utility zresztą to widać na oko taktowanie zmienia się po czasie. Ostatni problem jest taki że utraciłem podczas jednej z przeprowadzek pudełko i paragon wiec nie będę mógł zanieść go po prostu na gwarancję Z góry dzięki za pomoc
Proszę skontaktować się z Vaio Link. Może okazać się, że paragon nie będzie potrzebny.
Może zmiana biosu by pomogła? lecz nie moge takiego znalezc ;<</p>
A na vaio link nie pomogli? Możliwe, że trzeba wyczyścić laptopa lub radiator źle dolega do procesora...
Skontaktowałem się z Vaio-Link laptop jedzie do serwisu zobaczymy co z tego wyjdzie ;>
Nie wiem co powiedzieć 😜 To co zobaczyłem jak otworzyłem pudełko 7 dnia od wysłania (wysłałem w piątek w piątek wrócił) pomimo iż usterka została naprawiona laptop chodzi niesłyszalnie chodził jak ruski czołg 😜 został odrestaurowany/wyczyszczony gdyby nie klapa monitora zacząłbym się zastanawiać czy to mój 😜 Dostałem ściereczkę do czyszczenia ekranu ;D w każdym bądź razie usterka naprawiona laptop odrestaurowany (był bardzo zaniedbany ;< praca w warsztacie zrobiła swoje) Jestem bardzo zadowolony nie spodziewałem się że Sony tak szybko i sympatycznie to załatwi ;D żałuję jedynie że nie skontaktowałem się z nimi wcześniej tyle czasu i nerwów... ale to już moja wina 😜 na pewno następny laptop to będzie też Sony VAIO niepotrzebnie jedynie tyle bajerów bo to dodatkowe 40 procesów a i tak prócz vaio gate, care i control center nie używam 😜 Dziękuję i Pozdrawiam ;D