anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

[VPCEH1M8E] Vaio Gate a RSS

profile.country.en_GB.title
majstersztyk
Początkujący

[VPCEH1M8E] Vaio Gate a RSS

Witam
Na początku mam prośbę do administracji/moderacji o utworzenie stosownych poddziałów w sekcji oprogramowania bo niestety temat nie nadaje się pod żadne z nich, a tym bardziej tu(bo nie chodzi o sam sprzęt).

Mój problem wygląda tak:
O ile mi wiadomo pasek gate powinien automatycznie pobierać rss'y i wysuwać się z tytułem newsa, u mnie brakuje tego odświeżania/pobierania, po prostu muszę robić to ręcznie w Gate…. Czyli odświeżając o godzinie 20.00 dostaję masę newsów z różnych for z całego dnia(chciałbym dostawać systematycznie – czyli wtedy gdy zostają napisane jakieś tematy).
Wiem że czytnik działa na silniku IE, ale nie wiem czy powinienem coś tam zmieniać czy nie… Wszystkie ustawienia w IE są domyślne takie jak po postawieniu nowego systemu, ponieważ ja korzystam tylko i wyłącznie z FF.

5 ODPOW. 5
majstersztyk
Początkujący

To może pytanie numer 2. Czy ktoś korzysta z dobrodziejstwa Gate i używa RSS? Jeżeli tak to prosiłbym screena ustawień i info jakiego używa antywirusa.
Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
bart132
Poszukiwacz

Jak masz ustawione Notifications w głównym menu ustawień VG?

Zapraszam na VAIOBlog.pl
majstersztyk
Początkujący

Wcześniej miałem 10 minut/10 sekund teraz 5 minut/8 sekund.
Dziś pierwszy raz dostałem powiadomienie w gate... ale niestety miałem wyłączoną przeglądarkę(FF) zazwyczaj jest włączona i wydaje mi się, że to może być problemem. Trudno jakoś to przeżyje... może kiedyś to poprawią.

profile.country.pl_PL.title
pkoni-----
Początkujący

http://www.youtube.com/watch?v=iJiVRfM3 ... ata_player" target="_blank
Sprobuj wykorzystac ten tutorial

majstersztyk
Początkujący

Nie potrzebny jest mi ten tutorial bo doskonale wiem na czym polega konfiguracja gate jeżeli chodzi o notyfikacje. Nie ważne czy dodam kanały w IE czy w Gate. Odświeża tylko i wyłącznie wtedy gdy mam wyłączonego firefoxa - to jest problem z którym nie mogę się uporać, więc wnioskuje, że tak jest skonstruowany czytnik.