anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VPCF13Z1E/B - system się wiesza

profile.country.pl_PL.title
SelenaV
Początkujący

VPCF13Z1E/B - system się wiesza

Mam model "VPCF13Z1E/B" od 10 miesięcy i jestem z niego zadowolona. Teraz zaczął od dziś (działam od razu jak jest problem) się wieszać. Cały system jest w zawieszeniu. I to kilka razy dziś się zdarzyło. Pomacałam i fakt komputer od razu jest cieplejszy w kratce się się przegrzewa. Użyłam sprężonego powietrza, trochę kurzu wyszło, ale znów się zawiesił. Teraz nieco go uniosłam i trochę wieje na niego wiatraczek na USB :c12 No ale tak się cały czas nie da. Może jak robię coś nie tak. Czy mogłby mi ktoś poradzić? Nie mogę zostawić tak samemu sobie, bo wtedy komp mi się zepsuje.

4 ODPOW. 4
jsobolew
Początkujący

Czy skorzystałaś z funkcji Assist która ma za zadanie wywalić śmieci oraz błędy spowalniające pracę komputera i tym samym wymagające większego wysiłku dla sprzętu?

profile.country.pl_PL.title
SelenaV
Początkujący

Jeśli tą opcję trzeba ręcznie włączać, to nie. Jeśli jest automatyczne to nie wiem. Czy możesz mi powiedzieć krok po kroku gdzie to znaleźć?

jsobolew
Początkujący

Naciskasz przycisk Assist na obudowie, co powoduje uruchomienie się programu VAIO Care. Wybierasz Pielęgnacja Systemu -> One Click Care -> Uruchom. Jak się zrobi to dajesz napraw wszystko i czekasz aż się zrobi.

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

Zacząłbym od posprzątania systemu i jego ew naprawy
Nie sądzę zeby wina leżała po stronie samego komputera