Podziel się wrażeniami!
Witam,
Od pierwszego uruchomienia notebooka mam problem ze znikającym modemem WWAN Gobi 3000. W 9 przypadkach na 10 próba uruchomienia łączności WWAN w SmartNetwork kończy się komunikatem: "Sprawdź czy karta SIM jest włożona poprawnie". W tym czasie w Managerze urządzeń nie ma śladu po modemie WWAN. Nie ma też żadnych nierozpoznanych urządzeń, tak jakby modemu po prostu fizycznie nie było. Po jakimś czasie, modem ni stąd ni zowąd się pojawia, zarówno w menadżerze urządzeń jak i w Smart Network i połączeń WWAN można używać. Jednak nawet w trakcie trwającego połączenia zdarza się, że modem znów znika i próba jego włączenia kończy się komunikatem j.w. Aplikacja OneClickInternet podczas próby inicjalizacji krzyczy "No device found..." i tyle. Początkowo miałem najnowszą wersję sterownika Gobi 3000. Na próbę zmieniłem ją na starszą, ale żadnych zmian.
Trochę podobnie zachowuje się kamerka internetowa - także znika niekiedy, jednak w jej przypadku przynajmniej pojawia się komunikat o awarii urządzenia USB i w menadżerze urządzeń pojawia się urządzenie z żółtym znakiem zapytania. Następnie kamerka pojawia się znów na jakiś czas w bliżej nieokreślonych okolicznościach...
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Specjalnie kupiłem droższy sprzęt, żeby mieć wbudowany modem WWAN i praktycznie nie jestem w stanie z niego korzystać....
Jak rozumiem sprzęt na gwarancji? Jeśli tak to pierwsze dzwonisz na VAIO Link może znają jakieś rozwiązanie, które pomoże. A jak to pewnie trzeba do nich wysłać.