anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wybudzanie VAIO w sieci

markee-----
Początkujący

Wybudzanie VAIO w sieci

Witam wszystkich serdecznie i zapraszam do udzielania porad w moim przypadku. Mam VAIO z Windowsem 7, który jest podłączony w sieci domowej bezprzewodowo do routera Samsung GT-B3800, który łączy mnie przez LTE z Internetem. Chciałbym, aby mój VAIO przechodząc w stan uśpienia nie tracił połączenia z routerem. W pierwszym podejściu do tej sprawy otworzyłem w Menedżerze Urządzeń rejestr "Karty sieciowe", wybrałem moją bezprzewodową kartę sieciową (Intel Centrino Wireless) i w okienku właściwości otworzyłem zakładkę "Zarządzanie energią". Usunąłem tam zaznaczenie przy opcji "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii". Liczyłem, że po tym zabiegu VAIO nie wyłączy mi karty sieciowej, kiedy przejdzie w stan uśpienia. Niestety, tak się nie stało - router nie widzi VAIO. Czy macie jakieś doświadczenia z tym?

Sprawa jest bardzo ciekawa, bo jeżeli uda się utrzymać kartę sięciową w stanie aktywności, to będzie można wybudzać VAIO zdalnie, np. przy pomocy smartfona poprzez Internet (tzw. Wake On LAN) i przy pomocy takiego softu jak np. Teamviewer będzie można zarządzać VAIO z dowolnego miejsca (ściągać pliki, uruchamiać aplikacje, itd.). Oczywiście, można doprowadzić do tego, aby VAIO nie przechodził w stan uśpienia, ale tu nie o to chodzi. Czekam na Wasze komentarze.

0 ODPOWIEDZI 0