Podziel się wrażeniami!
Dziś w ramach wspomnień rzecz lekkiego kalibru, tak całkiem na luzie. I krótko, bez gadulstwa. Kilka migawek sprzed kilku lat - z restauracji hotelowej w Sharm El Sheikh (Egipt). Będzie, powiedziałbym: deserowo.
Otóż kucharze w naszym hotelu lubili wykazać się talentem do rzeźbienia w owocach. Ich materiałem wyjściowym były owoce, które przede wszystkim, oczywiście w innej postaci, trafiały na stół z deserami. A to, co potrafili wyrzeźbić, jako dekorację tych stołów, widać na 12 kolejnych zdjęciach, które prezentuję z jednym tylko komentarzem, że aby coś takiego wyrzeźbić trzeba mieć nie tylko talent, ale i cierpliwość.
[ Wszystkie zdjęcia są autorstwa mojej Małżonki ]
Jak z tego wynika, w restauracji czasem się przydaje i aparat fotograficzny. Nie tylko łyżki i widelce.
WOW! Nietuzinkowe talenty
Pozdrawiamy,
Zespół Sony