anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3D w Polsce - zalety, wady, ceny

profile.country.pl_PL.title
Sebek-----
Początkujący

3D w Polsce - zalety, wady, ceny

Chyba każdy doskonale już wie, że obecnie w naszym kraju możemy kupić całkiem sporo modeli telewizorów 3D. I mimo, że to młoda technologia to wybór jest duży. Sam zastanawiam się nad takim zakupem, dlatego chętnie wysłucham jakie macie zdanie na temat rozrywki 3D w domu, jakie zalety i wady należy uwzględnić?

20 ODPOW. 20
oldguest
Początkujący

Napisz do czego potrzebujesz i jaki rozmiar to się coś doradzi.

Sebek-----
Początkujący

Na początek zamierzam tak ogólnie się rozejrzeć i dowiedzieć to i owo o różnych modelach. Priorytetem ma być jednak oczywiście telewizor trójwymiarowy. Testował ktoś wyżej wymienione przeze mnie modele?

Ravi-----
Początkujący

Ok, a o jakiej odległości do odbiornika rozmawiamy? Od tego zależy wybór przekątnej i zazwyczaj warto kupić trochę słabszy telewizor, ale jednak większy, bez jakiegokolwiek limitu cenowego to pamiętaj, że hx900 nie bez powodu jest modelem flagowym, tutaj znajdziesz bardzo rozbudowaną recenzje http://hdtvpolska.com/topic/19674-2010- ... odel-kino/ . Z drugiej strony hx800 jest najbardziej optymalnym wyborem jeśli chodzi o telewizory 3D w stosunku cena/możliwości... Także naskrob coś więcej o zastosowaniu i warunkach to i konkretniejsza odpowiedź uzyskasz.

Sebek-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

Ok, a o jakiej odległości do odbiornika rozmawiamy?

Odległość będzie wynosiła około 3 metry. Dzięki za link do recenzji, przyda się trochę sprawdzonych informacji.

Zimny_
Użytkownik

Bardzo szczegółowy test można znaleźć tutaj:
http://www.televisioninfo.com/content/S ... w-1732.htm

A tu link do tłumacza google, jeśli będzie potrzebny:
http://translate.google.pl/#

Jeśli mogę dodać parę parę słów, to HX900 jest dużo lepszym modelem niż HX800. Głównie przez podświetlenie Inteligent Full LED i 400Hz pro - gdzie algorytmy są dużo bardziej dopracowane. Jednak różnica w cenie jest również ogromna. Wczoraj dostałem informacje z wiarygodnego źródła, że 46HX800 można dostać już za ok 6700zł :D , a 46HX900 za 11000zł (w tym samym sklepie). A więc różnica w tym przypadku to 4700zł. Jeśli ktoś nie jest super wymagający, i ma możliwość dopłacenia tej kwoty - to ok. Jednak HX800 za 7-8 tys to doskonały stosunek możliwości i jakości do ceny. W tamtym roku Z5500 tyle kosztował...

romanpawlowski
Poszukiwacz

Hx 900 jest trochę tańszy. Kupilem swoj za 9860.

Sebek-----
Początkujący

A co z tym LX900?
http://www.videotesty.pl/m/pliki/2010/02/09/LX900_1_.jpeg
Sprawdzałem ceny i tak na przykład na ceneo i skąpcu chodzą za 8386 złotych.

minnor666
Początkujący

Przed świętami kupiłem 60LX900, jak dla mnie bardzo porządny sprzęt, dużo zaskakujących bajerów.Obraz jak marzenie....chociaż słyszałem ze pod tym względem Hx900 jest lepszy.
A myślę sobie że jakby grały obok siebie HX i LX na tym samym programie to nie widziałbym róznicy... :c18
W zestawie z kinem BDV-E970W chodzi jak złotko.
Ale wybór jak zawsze należy do ciebie.. :D

minnor666
Początkujący

Nie wiedziałem w jakim temacie to napisać, wiec piszę tu.
Zaciakawiła mnie jedna rzecz, w święta TVP HD zrobiła reklamę 1 polskiego filmu 3D,
Był próbny przekaz tzn pokazywali urywki z tego filmu...i ...u mnie nic się nie działo,
mam tv 60LX900, i po włączeniu filmu z płyty 3D pokazuje się napis "wykryto sygnał 3D"
...więc trzeba założyc okulary, itd...a tu nic, ekran tylko podzelił się na 2 połowy i na 2 połówkach to samo ...w okularach nic....włączenie opcji 3D w TV nic nie dawało, Kolega ma TV N-ke u siebie i mówił mi dzisiaj że kanał 3D też widzi podzielony obraz na 2 połowy.
Czy ktoś potrafi to wyjaśnić??

nocny01
Początkujący

minnor666:
Musiałbyś wejść w Menu 3D i tam ustawić sobie, że widzisz obrazy obok siebie albo, że są nad sobą, wtedy będzie działało.