anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40NX720 - problem z matrycą

kugelblitz
Początkujący

40NX720 - problem z matrycą

W nowiutkim bo kupionym 2 dni temu 40NX720 na brzegach matrycy widać jaśniejsze pionowe paski o szerokości ok 1 cm. Szczególnie kiedy obraz w tym miejscu jest jasny. Czytałem że w TV z EdgeLed może występować nierównomierność podświetlenia, ale żeby aż tak. Nie spodziewałem się takiego zjawiska w najnowszym i w sumie nie najtańszym produkcie Sony, której poprzedni telewizor służył mi bezawaryjnie 10 lat (CRT oczywiście)

Czy takie coś kwalifikuje się do naprawy serwisowej czy też może jest to normalne ?

Gdyby nie te jasne paski moja radość z zakupu byłaby niezmierna ponieważ jakosć obrazu i funkcjonalność są super. bbbbb

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
cccp11
Nowicjusz

Ja kupiłem ten telewizor 7 dni temu a wystepuje ten sam problem.Wczoraj zgłosiłem do serwisu,przyszli panowie zabrali TV-dali mi inny zebym mial jak ogladac TV.
Dzisiaj dzwoniłem do serwisu ,zastałem ponformowany ze ekran bedzie wymieniony na nowy.Zamowiony aż z Brukseli ,ma dotrzeć w poniedziałek a we wtorek przywiozą mi go do domu.
To jest dziwne ze nowe modele tv są produkowane z taką usterką

milco-----
Początkujący

Witam. Mam podobny problem. Fakt ten zgłosiłem do serwisu, i telewizor został zabrany. Dziś po ok. półtora tygodniu dostałem telefon, że telew. jest gotowy i przywiozą. Jednak gdy Panowie się zjawili, to na wejściu usłyszałem, że: "....w sumie...to jest lepiej, ale nie do końca, sam Pan zobaczy..." Po włączeniu, okazało się, że pasek podświetl. nadal występuje, ale tym razem zmienił położenie z prawej krawędzi na lewą... i nie jest już jednolity, tylko miejscami bardziej nasycony. Według mnie bardziej niż za pierwszym razem. Od pana z serwisu usłyszałem jakiś stek bzdur, którego nie chce mi się cytować. Twierdził m.in., że te typy tak mają. Ja jestem zdania, że to nie mój problem. Telewizora oczywiście nie odebrałem. Panowie zabrali go z powrotem. Pozdrawiam wszystkich na forum.

cccp11
Nowicjusz

Tak jak pisałem wyzej w poście panowie wymienili mi cały panel na nowy i jest ten sam problem
-po prawej stronie ekranu dalej jest poświata szer.ok 1cm przez całą wysokość ekranu-szczególnie widoczna na jasnym tle.NIEWIEM CO MAM DALEJ ROBIĆ !

cogito.
Początkujący

Reklamować. Kupiłeś TV dobrej firmy po to żeby być z niego w pełni zadowolonym. Sprawdź wcześniej, czy ustawienia obrazu nie mają wpływu na opisany przez Ciebie efekt bo istnieje na to duża szansa.

Pozdrawiam
cogito

cccp11
Nowicjusz

Ustawienia ekranu nic niedają-jakbym nie ustawiił to dalej jest ten problem

cogito.
Początkujący

Ustawienia nie mają żadnego wpływu na niepożądany efekt? Czy może wpływ jest ale efekt Cię nie zadowala?

Pozdrawiam
cogito

wladzik
Początkujący

Mam ten sam problem w 55nx720 który kupiłem miesiąc temu ale dodatkowo obraz 3D jest rozmyt, nieostry. Od trzech tygodni jest w serwisie gdzie twierdzą że, wszystko jest ok. Dziwne że Sony daje taką plamę za takie pieniądz i nie chce się do tego przyznać. To już nie ta sama firma co przed laty.

cogito.
Początkujący

wladzik, odpowiedziałem już na Twoje pytania w tym temacie: viewtopic.php?f=223&t=11132&p=207958#p207958