anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40w4210 pozioma czarna linia na ekranie LCD

kacka-----
Początkujący

40w4210 pozioma czarna linia na ekranie LCD

Witam, zakupiłem kilkanaście dni temu telewizorek LCD 40w4210. Niedawno odkryłem, że w dolnej części ekranu jest słabo widoczna czarna linia - na zdjęciu, biegnie od lewej i zanika pod koniec prawej strony ekranu, wygląda mi to na uszkodzenie fabryczne panela. Proszę o poradę, czy od razu do reklamacji, czy może 'się przegryzie' i zniknie z czasem?

11 ODPOW. 11
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

op35 napisał(a):

Jak ja kupiłem TV uprzejmy pan poinformował mnie że jeżeli by coś było nie tak (piksele czy coś w tym stylu) z telewizorem to w ciągu 7 dni mogę go przez problemu oddać.

To zawarł Pan tak zwaną umowę ustną ze sprzedawca. Jak już wcześniej było powiedziane sklepy nie mają takiego obowiązku. Jeśli się zgodzi brawa dla sprzedawcy znaczy że dba o klienta.

Dokładnie tak. Sprzedawcy nie mają takiego obowiązku. Chociaż to jest tylko i wyłącznie kwestia dogadania się przed zakupem. Mają obowiązek przyjąć reklamację, warunki takiej gwarancji określa ustawa konsumencka, a warunki reklamacji u gwaranta regulamin gwarancji i kodeks cywilny.

Razak-----
Początkujący

op35 napisał(a):

do panów z Bielska. Chyba lepiej oddać TV do sklepu w ciągu 7-10 dni niż jak to ładnie nazwaliście "zareklamować" i czekać do 30 dni na rozpatrzenie gwarancji. Jak ja kupiłem TV uprzejmy pan poinformował mnie że jeżeli by coś było nie tak (piksele czy coś w tym stylu) z telewizorem to w ciągu 7 dni mogę go przez problemu oddać. Moim zdaniem tak powinno być we wszystkich sklepach. ps. A jak sony dojdzie do wniosku że wymieni matryce LCD i odda klientowi telewizor NAPRAWIONY, chyba nikt by nie chciał mieć nowego - naprawianego odbiornika.

Hmm z tego co się orientuje 10 dni na oddanie to ma się jedynie podczas zakupu przez internet (tu nie ma znaczenia czy nie spodobało nam się urządzenie czy jest jakaś skaza) A co do Twojego przypadku to masz umowę ustną ze sprzedawcą (tak btw fajny sklep, że ułatwia życie klientom)