Podziel się wrażeniami!
Chcialbym zamocowac telewizor na scianie za pomoca uchwytu dolaczonego do tv. Problem w tym ze do zestawu nie ma dolaczonych srub, w instrukcji tez nic nie ma na temat rozmiaru. Orientuje sie ktos, jakich srub uzyc do zamocowania.
telewizor waży 10kg jeśli dobrze rozumiem masz mocowanie typu vesa? myślę, że nikt nie doradzi Ci konkretnych kołków, ich wybór zależy z czego masz ściane (beton, cegła, płyta gipsowa) najważniejszym parametrem jest wytrzymałość na zerwanie. Na oko wydaje mi się, że śruba 5 cm długości czwórka lub piątka, a kołek (ten plastik) 8-10mm powinny dać radę (ściana z cegły lub betonu i 4 śruby)
jak myślę,że koledze chodzi o śruby do telewizora a nie o kołki do ściany.Kolego kotlet1 lepiej wkręcić krótsze niż wkręcić się w matrycę a po za tym nic nie widać przez kratki ile wchodzą w TV ?
Zbygaaj nie przyszło mi do głowy, że razem z tv i mocowaniem nie ma śrub w komplecie
Chodzi mi o kolki do sciany. Ten typ tv ma podstawke, ktora jednoczensie moze sluzyc jako mocowanie na scianie. Sciana miedzy pokojem a lazienka blok z tzw. plyty, wiec pewnie cegla.
Witam,
Dobór kołka zależy od tego jaka śruba przejdzie przez uchywt/podstawę. Kołek o średnicy 10mm powinien wystarczyć ewentualnie 12mm (firmy od kołków nie chcę reklamować ale albo Koelner albo jak więcej kasy masz to Fischer). Długość zależy od grubości ściany i typu ściany o czym wspomniał kolega wyżej (cegła, płyta itd.). Pamiętaj jednak że niektóre cegły są w środku puste.
Pozdrawiam
Witam,
Jaki typ wieszaka zastosować do tego modelu oprócz tego co jest dodany wraz z telewizorem. Potrzebny wieszak z pełną regulacją (w pionie i poziomie}.