anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

42w655a montaz na scianie.

profile.country.PL.title
kotlet1
Poszukiwacz

42w655a montaz na scianie.

Chcialbym zamocowac telewizor na scianie za pomoca uchwytu dolaczonego do tv. Problem w tym ze do zestawu nie ma dolaczonych srub, w instrukcji tez nic nie ma na temat rozmiaru. Orientuje sie ktos, jakich srub uzyc do zamocowania.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

telewizor waży 10kg jeśli dobrze rozumiem masz mocowanie typu vesa? myślę, że nikt nie doradzi Ci konkretnych kołków, ich wybór zależy z czego masz ściane (beton, cegła, płyta gipsowa) najważniejszym parametrem jest wytrzymałość na zerwanie. Na oko wydaje mi się, że śruba 5 cm długości czwórka lub piątka, a kołek (ten plastik) 8-10mm powinny dać radę (ściana z cegły lub betonu i 4 śruby)

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

jak myślę,że koledze chodzi o śruby do telewizora a nie o kołki do ściany.Kolego kotlet1 lepiej wkręcić krótsze niż wkręcić się w matrycę :grin: a po za tym nic nie widać przez kratki ile wchodzą w TV ?

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Zbygaaj nie przyszło mi do głowy, że razem z tv i mocowaniem nie ma śrub w komplecie :wink:

profile.country.PL.title
kotlet1
Poszukiwacz

575012_8_f.jpgChodzi mi o kolki do sciany. Ten typ tv ma podstawke, ktora jednoczensie moze sluzyc jako mocowanie na scianie. Sciana miedzy pokojem a lazienka blok z tzw. plyty, wiec pewnie cegla.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

jak wielka płyta to ja nie byłbym w 100% pewny, czy cegła, może być też papier...
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Dobór kołka zależy od tego jaka śruba przejdzie przez uchywt/podstawę. Kołek o średnicy 10mm powinien wystarczyć ewentualnie 12mm (firmy od kołków nie chcę reklamować ale albo Koelner albo jak więcej kasy masz to Fischer). Długość zależy od grubości ściany i typu ściany o czym wspomniał kolega wyżej (cegła, płyta itd.). Pamiętaj jednak że niektóre cegły są w środku puste.

Pozdrawiam

waron13
Nowicjusz

Witam,

Jaki typ wieszaka zastosować do tego modelu oprócz tego co jest dodany wraz z telewizorem. Potrzebny wieszak z pełną regulacją (w pionie i poziomie}.