Podziel się wrażeniami!
Witam,
Nie wiem, czy to odpowiedni dział dla pytania o ten model. Proszę o informację, czy model ten posiada jakikolwiek tuner.
Witam.
W specyfikacji technicznej KDL-46CX520P nie ma wzmianki o zastosowaniu jakiegokolwiek tunera, jednakże w specyfikacji technicznej KDL-46CX520 mamy taką informacje:
Zintegrowane tunery
DVB-T (cyfrowy naziemny) TAK
DVB-C (cyfrowy kablowy) TAK
CI+ TAK
Analogowy TAK
Jak sytuacja wygląda w praktyce nie jestem w stanie powiedzieć, najlepiej będzie zaczekać na opinię osoby lepiej zorientowanej na temat tego modelu.
No właśnie - są 2 modele 46CX520 (z tunerem) oraz 46CX520P (z tunerem?). Infolinia Sony twierdzi, że te modele posiadają tuner cyfrowy i analogowy.
Mój 46CX520P jest w serwisie, ponieważ nie byłem w stanie dostroić żadnego kanału (analogowego i cyfrowego).
TV (46CX520P) posiada złącze antenowe, w menu można wybrać strojenie TV analogowej oraz cyfrowej naziemnej i kablowej. Zadzwoniłem na infolinię, podałem model i problem, przyjechali Panowie z serwisu i stwierdzili, że coś jest nie tak. W menu serwisowym nie było błędów, a TV zachowuje się "jakby nie wykrywał podłączenia anteny".
W kilku opisach modelu z "P" na końcu pada stwierdzenie, że jest to nie telewizor a monitor LCD. Mogło by to sugerować że zastosowanie tego produktu jak i jego wyposażenie może być inne. Sam nigdy nie widziałem tego modelu na oczy. Jednakże wierzę w to, że serwisanci wiedzą co robią i nie będą szukać brakujących tunerów tam gdzie ich nie powinno być. Stwierdzili, że mają być więc... pozostaje Ci poczekać na efekty
Czekam czekam .
W międzyczasie poszukuję jednoznacznej informacji na temat wyposażenia (lub nie) tego modelu w tuner.
Jeśli założymy, że jednak został pozbawiony ficzeru o nazwie tuner - czy menu powinno dać użytkownikowi możliwość dostrajania kanałów analogowych i cyfrowych? Po jakiego grzyba złącze anteny? Mass production?
Edit: Info z serwisu - czekają na nową płytę główną.