anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

aktualizacja softu

profile.country.PL.title
sihborx
Poszukiwacz

aktualizacja softu

Mam KDL V 5500 - Moje pytanie jest proste - czy ktoś z Was już to robił??
I co ten update daje
coś polepsza ????
Czy może mieć wpływ na jakość obrazu???
pozdrawiam

firmware ver 1.303EA

13 ODPOW. 13
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Z tego co sie orientuję to aktualizacje softu może zrobić tylko serwis. Przynajmniej tak było w poprzedniej serii 4500. O możliwości samodzielnej aktualizacji firmware w nowych modelach nic nie wiem. A co może dać? Zależy jakie są zmiany w nowym sofcie. Jeśli optymalizacja jakiś sterowników, elektroniki to jak najbardziej może mieć wpływ na jakość i płynność obrazu.

amadar
Początkujący

Zimny,
W nowej serii V5500 jest możliwość aktualizacji oprogramowania przez użytkownika (z menu, poprzez USB).

sihborx,
Jeśli chodzi o tą wersję:
http://support.sony-europe.com/TV/downl ... avia1303EA" target="_blank
to wg opisu zmiany dotyczą tylko Szwecji i Danii tj.w tych krajach niektórych nowych kanałów, jak rozumiem, nie można było dostroić.

Zimny_
Użytkownik

amadar napisał(a):

W nowej serii V5500 jest możliwość aktualizacji oprogramowania przez użytkownika (z menu, poprzez USB).

No to świetnie. Teraz pozostaje tylko kwestia aktualizacji, jak często będą udostępniane. Z jednej strony im częściej, tym lepiej. Z drugiej, im częściej będą, tzn że poprzednie wersje były słabo dopracowane. Jest o tyle dobrze, że oprogramowanie nie wpływa na bezpieczeństwo użytkowania z LCD, tylko na jakość obrazu, kompatybilność z innymi urządzeniami itp. Sam pomysł bardzo mi się podoba.

profile.country.PL.title
sihborx
Poszukiwacz

a czy ktoś już próbował aktualizować przez USB??????

oldguest
Początkujący

sihborx napisał(a):

a czy ktoś już próbował aktualizować przez USB??????

Nie ma jeszcze udostępniony softów dla użytkowników.

Zimny_
Użytkownik

Warto co jakiś czas sprawdzać na stronie Sony czy nie ma dostępnych aktualizacji. Niestety LCD sam nie informuje czy są już dostępne, czy nie. Chociaż nie wiem czy jest możliwa aktualizacja przez internet. Wiecie, z podłączonym telewizorem do sieci. Jakby była taka opcja, było by dużo szybciej i prościej.

swiatlo6
Poszukiwacz

Jest już nowy soft do pobrania
http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?site=odw_pl_PL&m=KDL-32V5500&f=FW_Bravia1570EA

Instalacja jest prosta :thumbsup:

Razak-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Warto co jakiś czas sprawdzać na stronie Sony czy nie ma dostępnych aktualizacji. Niestety LCD sam nie informuje czy są już dostępne, czy nie. Chociaż nie wiem czy jest możliwa aktualizacja przez internet. Wiecie, z podłączonym telewizorem do sieci. Jakby była taka opcja, było by dużo szybciej i prościej.

Byłoby prościej, ale zawsze wolę mieć wpływ na to co się dzieje czy na komputerze czy też telewizorze. Tym bardziej, że niekoniecznie taka aktualizacja przebiagałaby szybciej, musi przecież pobrać jakiś pakiet danych, a niech zrządzeniem losu padnie zasilanie... Zresztą i tak jest postęp, że użytkownicy mogą sami uaktualniać soft (do niedawna tylko serwis.)

daro.s
Nowicjusz

Na początku marca pojawiła się nowa wersja PKG1.700EA, poniżej przesyłam link
http://support.sony-europe.com/tv/downl ... avia1700EA