anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Backlight Err - Migotanie matrycy z napisami KDL-50W805C

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
Lukas5150
Nowicjusz

Backlight Err - Migotanie matrycy z napisami KDL-50W805C

Hej!

Zaobserwowałem ostatnio dziwną przypadłość mojego Sony, mianowicie przy oglądaniu filmów zarówno przez Netflixa, Showmax'a czy to za pośrednictwem laptopa przez hdmi w momencie pojawiania się napisów wyświetany obraz jaśnieje, jak znikają ciemnieje...tzn. wraca do pierwotnego poziomu.

Kombinowałem na różnych ustawieniach (motionflow itp. itd.) i mimo wszystko problem pozostał.

Przyznam szczerze, że strasznie to irytujące...z ciekawości wchodząc w panel serwisowy, by zobaczyć ile to juz godzin świeci mój TV pokazał się taki oto (zdjęcie poniżej) komunikat.

Co polecacie? Miał ktoś z Was w/w problem? Jest na to jakieś rozwiązanie czy definitywnie serwis gwarancyjny?

KDL.jpg

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Aby zredukować potencjalne zachmurzenie wyłącz czujnik otaczającego oświetlenia:

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/pol/3a-1/asensor.html

Dodatkowo, zmień tryb obrazu na Standardowy oraz zmniejszyć poziom podświetlenia w ustawieniach obrazu w opcji Jasność.

Przywróć ustawienia fabryczne telewizora:
1. Wybieramy Home na pilocie.
2. Ustawienia.
3. Pamięć i resetowanie.
4. Przywróć ustawienia fabryczne.
5. Wymaż wszystko.
6. Potwierdzamy.

Daj znać czy coś pomogło.

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
konik123
Użytkownik

Cześć, wyłącz sobie funkcje "Dostosowanie czerni" w zakładce Jasność a jeśli nadal nie pomorze to wyłącz również "Zaawansowane zwiększenie kontrastu" i obraz nie bedzie sie rozjasniał i z ciemniał u mnie problem wystepuje nawet kiedy reguluje  głośność i wyskakuje pasek od głośności wyłączenie tych funkcji powinno pomóc z tym że obraz bedzie gorszy ale to ztym nie wygrasz wina softu nie poprawione od kilku aktualizacji

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Aby zredukować potencjalne zachmurzenie wyłącz czujnik otaczającego oświetlenia:

http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/pol/3a-1/asensor.html

Dodatkowo, zmień tryb obrazu na Standardowy oraz zmniejszyć poziom podświetlenia w ustawieniach obrazu w opcji Jasność.

Przywróć ustawienia fabryczne telewizora:
1. Wybieramy Home na pilocie.
2. Ustawienia.
3. Pamięć i resetowanie.
4. Przywróć ustawienia fabryczne.
5. Wymaż wszystko.
6. Potwierdzamy.

Daj znać czy coś pomogło.

Pozdrawiam