anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Błędne odwzorowanie kolorów

profile.country.PL.title
gpklityn
Poszukiwacz

Błędne odwzorowanie kolorów

Mam od kilku tygodni problem odwzorowania kolorów. W sony kdl-49wd759 w którym jeszcze miesiąc temu był wsopaniały obraz z idealnym odwzorowaniem kolorów nagle się coś zepsuło. Występuje dominacja koloru niebieskiego. Nienaturalne są inne kolory np. czerwony, różowy zielony. Niezależnie od źródła np. Marsjanin z blu ray który był doskonale odbierany nagle zmienił kolory i pogorszył jakość obrazu. Jak wiadomo mars jest czerwony. U mnie nie, został schłodzony przez niebieski kolor. Sygnał UPC zawładnięty przez niebieski kolor oraz zniekształcone inne kolory. Podobnie zdjęcia z Krety z wejścia USB, które wcześniej sie wspaniale oglądało mają dziwne, nienaturalne kolory. Resetowanie urządzenia zgodnie z instrukcją nic nie dało.

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Cześć,

Być może warto skonsultować się w tej sprawie z naszym serwisem? Podajemy kontakt:

formularz na stronie: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, telefonicznie dzwoniąc pod numer tel. 22 3060694 lub e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
gpklityn
Poszukiwacz

Nic to nie dało. Serwis nie widzi problemu. Musiałem przełknąć stratę finansową i przejść na inny tv.