Podziel się wrażeniami!
Podłączyłem 37w5500 kablem optycznym z wieżą Technics EH-60.Wybieram w TV system audio i nic brak fonii.Do wyboru w wieży są 3 wyjścia:VCR,VDP,EXT i na żadnym z nich dzwięk się nie pojawia.Pomocy Panowie bo to chyba już jakieś fatum. :smileyevil:
Nie znam tego modelu wieży - czy te złącze optyczne, które posiada to na pewno jest wejście sygnału? Niektóry sprzęt posiada tylko wyjście sygnału. Jeśli ma tylko wyjście zamiast optyka użyj przewodu z "czinchami" Wyjście liniowe(1) w TV i tym do wieży (kanał L i P )
Wstawiam zdjęcia.Wieża wygląda identycznie jak na tym zdjęciu http://www.swistak.pl/a2738130,SC-EH60- ... IKOW.html#. Kabel optyczny taki:
http://www.allegro.pl/item757307665_kab ... nk_3m.html
Zastanawia mnie też fakt że wyjście optyczne jest z compactu a nie z amplitunera.Różnią się też napisy z wyjść:
wieża - digital optical out
bravia - digital audio out (optical)
Może to jest przyczyna? Bo innych pomysłów nie mam z wyjątkiem tego że kabel może być uszkodzony co raczej wykluczam bo był fabrycznie zapakowany.
kondziak napisał(a):
No niestety CS Bielsko jak zawsze ma racje. Z tych dwóch portów masz wyjście sygnału, a w jednym powinno być wejście... Napisz jakie masz inne porty, to coś poradzimy.
kondziak napisał(a):
Kabel optyczny często się przydaje. Ja bym go zostawił. Ale to moje zdanie, bo zawsze lubię chomikować różne rzeczy. W konsekwencji mam dużo rzeczy z których nie korzystam. Chociaż nie raz miałem przypadek, gdzie czegoś potrzebowałem i znalazłem to w kartonie z "rupieciami". Różnie to bywa, ja wolę mieć niż nie mieć.
Witam po dłuższej przerwie.Wszystko już wporządku - podłączyłem chinchami i dźwięk się pojawił.Niestety jakość jest słaba.Stąd moje pytanie czy to możliwe żeby bravia przesyłała słabszy sygnał niż stary trinitron który poprzednio miałem? Na starym telewizorze przy identycznym podłączeniu dzwięk był o niebo lepszy!
Radzę zainwestować w sprzęt audio ponieważ dźwięk realizowany za pomocą dolby digital rożni się znacznie od popularnego analog stereo
Masz podłączone chinchami, czyli leci analog stereo. Siłę sygnału musiałbyś zmierzyć, aby to stwierdzić