anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

brak mocy i jakości sygnału satelity. Proszę o pomoc.

profile.country.PL.title
tomeks933
Poszukiwacz

brak mocy i jakości sygnału satelity. Proszę o pomoc.

Witam.

Mam taki problem.
Kupiłem nc+ na kartę z modułem ci+, podłączyłem antenę, ustawiłem na hotbird 13e przez taki mały miernik, ale nie mogę znaleźć żadnego kanału i tv nie znajduje żadnej mocy i jakości. 
tv to Sony bravia kdl-55w805b.

moduł i karte czyta.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

16 ODPOW. 16
profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

A jesteś kolego pewien,że antena patrzy na hotbirda?Bo jak nie,włącz sobie wyszukiwanie ogólne,bo wydaje mi się,że możesz mieć sygnał z transpondera astry,lub innego.Wprowadź sobie satelitę astra i potwierdź guzikiem i sprawdź.

Kosecki
profile.country.PL.title
TomTheMenace
Użytkownik

Może najlepiej będzie, jak skombinujesz sobie jakiś tuner sat i spróbujesz najpierw na nim ustawić?

profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Może napiszę tak,Ty kolego patrzysz na ekranie tv na wskaźnik sygnały z satelity hotbird,ale jak masz antenę ustawioną na innego satelitę,to nic nie zobaczysz.

Kosecki
profile.country.PL.title
tomeks933
Poszukiwacz

Już za dużo nerwów na tym straciłem. Jutro w południe ma przyjechać do mnie instalator z profesjonalnym miernikiem i ma ustawić. Nieraz lepiej zapłacić,nie denerwować się i nie tracić czasu :wink: jutro dam znać czy udało się podłączyć. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc.

Wysłano z mojego smartfona Samsung Galaxy.
profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Tak sobie porównywałem twoje ustawienia transpondera z moimi i coś mi się tu nie zgadza,kolego wprowadź sobie moje ustawienia,oczywiście wcześniej wybierając na preferowanym satelicie N na kartę.20180330_131956.jpg

Kosecki
profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

Dodam tylko,że ustawienie DiseqC nie musi być A,możesz spróbować na wyłączony.

Kosecki
profile.country.PL.title
kosa16051971
Użytkownik

A i jeszcze jedno,teraz sprawdziłem,że twoje ustawienia są z satelity ASTRA.

Kosecki