Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam taki problem.
Kupiłem nc+ na kartę z modułem ci+, podłączyłem antenę, ustawiłem na hotbird 13e przez taki mały miernik, ale nie mogę znaleźć żadnego kanału i tv nie znajduje żadnej mocy i jakości.
tv to Sony bravia kdl-55w805b.
moduł i karte czyta.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Jeżeli telewizor nie znajduje ; żadnej mocy ; to wygląda że masz żle ustawioną antenę , to że ustawiałeś z miernikiem wcale nie oznacza że wybrałeś satelitę H.Bird . Jeżeli nigdy nie ustawiałeś anteny to poproś kogoś obeznanego lub zamów instalatora .
Kolego może ten filmik ci pomoże.. https://youtu.be/HI4BHzrdRcM
Dzięki, ale przed dodaniem tematu na forum widziałem ten filmik i różne fora itp. Niestety robię właśnie tak samo jak na filmie, ale w momencie jak oni mają pokazane siła sygnału i jakość - ja mam brak, brak. Ale dzięki za pomoc
Ja bym ci proponował najpierw pobawić się z OGÓLNYM SATELITĄ,jak nie jesteś pewien czy antena jest ustawiona na eutelsat hotbird,wtedy sobie ustaw wyszukiwanie ręczne,wtedy możesz sobie zmieniać satelity po kolei i może wtedy się pojawi pasek na którymś z tych satelitów.
Sprawdz jeszcze raz ; fki ; a w ustawieniach DiSEqC masz wyłączony?
Nic kompletnie... nie znajduje mi żadnej satelity. kręcę, szukam i nic. nastawiam też tak samo jak mają sąsiedzi. zero reakcji na paskach w telewizorze... cały czas jak na zdjęciu.