Podziel się wrażeniami!
Mój nowy telewizor to EX320
Na pudełku napisane jest, że umożliwia obsługę Skype. Niestety ani w instrukcji obsługi, ani na Waszym forum nie znalazłem informacji w jaki sposób uruchomić Skype w telewizorze.
W menu nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego odnośnika.
W jaki sposób uruchomić Skype na telewizorze?
Prawdopodobnie nie masz zainstalowanej aktualizacji która dodaje do TV tą właśnie funkcjonalność. Wpisz na tej stronie pełną nazwę swojego modelu a dowiesz się dokładnie jak to zrobić: http://support.sony-europe.com/
A dodatkowo potrzebował będziesz kamerki do Skype z wbudowanymi głośnikami. Podłącza się ją pod USB.
cogito napisał(a):
A dodatkowo potrzebował będziesz kamerki do Skype z wbudowanymi głośnikami. Podłącza się ją pod USB.
Witaj,
posiadasz kamerkę internetową do obsługi Skype? Korzystałeś już z tego rozwiązania? Jak je oceniasz?
Zimny napisał(a):
Witaj,
posiadasz kamerkę internetową do obsługi Skype? Korzystałeś już z tego rozwiązania? Jak je oceniasz?
Do TV potrzebna jest kamerka CMU-BR100, będzie dostępna w SC w drugiej połowie maja.
sadam napisał(a):
Do TV potrzebna jest kamerka CMU-BR100, będzie dostępna w SC w drugiej połowie maja.
Ze złota nie ale "śmiga" jak złoto
Urządzenie na które mówimy "kamerka" jest tak na prawdę kamerą połączoną z dwoma mikrofonami. Urządzenie podłącza się pod port USB. Jakość obrazu generowanego przez kamerę oraz dźwięku z jej mikrofonów jest na bardzo wysokim poziomie gdy porównamy ją z przeciętnymi kamerkami wbudowanymi w laptopy lub dołączanymi oddzielnie. Z tego też powodu (konstrukcja) trzeba zapatrzyć się właśnie w ten model.
Rozumiem, że według Ciebie kamera Logitech HD, to "przeciętna kamerka".
A zatem moje pytanie jest następujące. Czy można zastosować jakąkolwiek inną kamerę niż cudowna dwumikrofonowa kamera Sony "podłączana pod port USB"? Tak, tak. Słusznie podkreślasz, że kamera Sony jest podłączana pod port USB, bo zapewne wszystkie inne są podłączane pod coś innego.
Pytam, bo mam kamerę HD Logitech o bardzo wysokiej jakości. Czy jak już raz wydałem kilka stówek na kamerę, to teraz jeśli kupię nowego Soniaka, będę musiał wydać kolejnych kilka stówek? A może to cudeńko ma jakiś zamiennik robiony np. w chińskiej piwnicy pod Szanghajem?
Ondyne w tym biznesie jak w kazdym chodzi o kase sony wprowadza nowa usluge na swym produkcie aby
1. podniesc jego wartosc w oczach nabywcy i tym samym moc troszke podbic cene -zarobic $
2. sprzedac dodatkowy sprzet do uzytkowanai uslugi - zarobic $
ja nie mam im tego za zle maja jasna polityke i ja realizuja... nie licze na swietego mikolaja z sankami tylko na dobry produkt za ktory place moimi $