anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Brak opcji Skype

profile.country.pl_PL.title
lucck-----
Początkujący

Brak opcji Skype

Mój nowy telewizor to EX320

Na pudełku napisane jest, że umożliwia obsługę Skype. Niestety ani w instrukcji obsługi, ani na Waszym forum nie znalazłem informacji w jaki sposób uruchomić Skype w telewizorze.

W menu nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego odnośnika.

W jaki sposób uruchomić Skype na telewizorze?

18 ODPOW. 18
Ondyne
Początkujący

Ja to wszystko rozumiem, a pytam się, czy istnieje cokolwiek innego, co będzie działać z tym telewizorem. Może istnieje jakiś zamiennik? Czy słyszał ktoś o takowym? Jeśli nie, to trudno.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Odpowiedź jest krótka i brzmi - NIE.

cogito.
Początkujący

1) Pisząc "przeciętna kamerka" miałem na myśli przeciętną kamerkę. Skoro uważasz swoją za lepszą to nie widzę powodów do pretensji ;-)
2) Jeśli uda Ci się pod port USB podpiąć jednocześnie inną "przeciętną kamerkę" jednocześnie z mikrofonem (a nawet dwoma) to rzeczywiście ta od Sony straci niepomiernie w moich oczach :slight_smile: Staram się pisać na tyle prosto, żeby każdy zrozumiał podstawowe różnice wykluczające póki co zastosowanie jakiegokolwiek innego produktu.
3) Kupując TV wysokiej klasy należy liczyć się z dodatkowymi kosztami. Niestety mentalność jest taka, że najpierw kupujemy super TV a potem podłączamy go kablem EURO Made in China pod sypiące iskrami stare video. W takich warunkach biedny TV mimo wysiłków producenta i zastosowanych technologii wiele nie zdziała. Dlatego też uważam za kiepski pomysł podłączanie pod dobry TV marnej jakości zamienników dla kamerki o ile takowe się pokażą. Skoro mamy już dobry sprzęt to dbajmy o niego i cieszmy się pełnią jego możliwości zamiast stwarzać samemu sobie problemy i okazje do występowania "usterek".

sadam_
Użytkownik

cogito napisał(a):

2) Jeśli uda Ci się pod port USB podpiąć jednocześnie inną "przeciętną kamerkę" jednocześnie z mikrofonem (a nawet dwoma)...

Kamera CMU-BR100 posiada 4 mikrofony kierunkowe :smileyarrow: link

cogito.
Początkujący

Faktycznie, są cztery :thumbsup: No to nie wiem skąd mi się te dwa wzięły...

Swoją drogą ciekawe, czy dało by się zrobić odwrotną operację i zamiast próbować podłączyć pod TV jakąś inną kamerkę podłączyć CMU-BR100 pod komputer :c18

Ondyne
Początkujący

sadam napisał(a):

podłączyć CMU-BR100 pod komputer

Ten pomysł mi się podoba. Ciekawe, jaki byłby efekt, choć raczej wątpię, by Windows rozpoznał tę kamerę. Zapewne Windows krzyknąłby, żeby wskazać mu lokalizację dedykowanego sterownika. Ale pomysł jest ciekawy. Kto ma CMU i może spróbować?

sadam_
Użytkownik

Chyba jakaś mała pomyłka z cytowaniem :D

wilk108
Nowicjusz

A ja chciałem dokupić tę kamerę po 3 latach od kupna telewizora i nie jest obecnie to możliwe w Polsce: brak.

I to jest argument przeciw takim praktykom producenta teliwizora.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Posiadam KDL z serii HX do którego wymagana jest kamera CMU-BR100. Kupiłem ją bez problemu na zagranicznym serwisie aukcyjnym tydzień temu, ale w Polsce też kupisz bez problemu dobrze poszukaj na serwisach aukcyjnych i w sklepach www.

Pozdrawiam