anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia KDL uszkodzony ekran, proszę o pomoc.

borobravia
Nowicjusz

Bravia KDL uszkodzony ekran, proszę o pomoc.

Witam, posiadam telewizor bravia KDL-48W705C, tydzień temu zauważyłem w prawym górnym oraz dolnym rogu ekranu (widoczne na dołączonym zdjęciu) małe, około 2cm, przejaśnienia w kształcie litery 'V'. Przejaśnienie widoczne jest wyraźnie na jaskrawym tle (biały,zielony,czerwony etc) i prawie niewidoczne przy czarnych/ciemnych kolorach. Próbowałem szukać podobnych defektów używając terminologii jak 'light bleeding/clouding' ale żaden wynik nie przypominał mojego przypadku. Wydaje mi się ,że może to być jakiegoś rodzaju uszkodzenie przy podświetlaniu led biorąc pod uwagę ,że jest bezpośrednio w kontakcie z ramą telewizora ale szczerze nie mam pojęcia. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny oraz rozpoznaniu defektu a także czy jest to pokrywane przez gwarancje lub istnieje możliwość naprawy na własną rękę?.

V.jpg

Tagi (2)
3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Witamy i dziękujemy za przesłaną wiadomość. 

W tej sytaucji sugerujemy wizytę w naszym serwisie.  

Pozdrawiamy,

Zespół Sony 

borobravia
Nowicjusz

Dziękuję za szybką odpowiedź. Chciałem zapytać czy defekt ten po zwrocie do serwisu będzie dopiero rozważany do naprawy czy od razu zostaną wymienione podzespoły/wymiana sprzętu?

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Witaj, nikt nie powie na odległość, czy naprawa będzie na gwarancji, bo może się okazać, że jest to uszkodzenie fizyczne (np podczas transportu telewizora, ja miałem taką sytuacje, na kartonie zero śladów a ekran uszkodzony przez zbyt duży nacisk w transporcie). Wyślij do serwisu i albo zrobia na gw albo dadzą Ci wycenę naprawy.