anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Co daje aktualizacja oprogramowania? (KDL-32WD750)

profile.country.PL.title
TvMan2018
Użytkownik

Co daje aktualizacja oprogramowania? (KDL-32WD750)

Tak się zastanawiam czy konieczna jest aktualizacja oprogramowania w Sony KDL-32WD750 kupionym w marcu 2018r.? (wyprodukowany w drugim półroczu 2017). Co taka aktualuzacja wogóle daje?

Wątpliwości nabrałem po lekturze wątków na tym forum opisujących różne problemy z odtwarzaniem obrazu (w innych modelach niż mój). U mnie obraz jest bez zarzutu.

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Aktualizacja nigdy nie jest koniecznością, jednak nowe oprogramowanie wprowadza nowe, przydatne funkcje, dodatkowo podnosząc wydajność telewizora i poprawiając jednocześnie funkcje już istniejące. 

Wszystko na temat ostatneigo dostępnego dla tego modelu oprogramowania, w tym które funkcje zostały zupdateowane - tutaj: https://www.sony.pl/electronics/support/lcd-tvs-wd75x_w75xd-series/kdl-32wd750/downloads/00014947

profile.country.PL.title
TvMan2018
Użytkownik

@Sony_Poland_Team dzięki za przydatny link. Bardzo ciekawe wyjaśnienie sensu aktualizacji.

Aktualizację przeprowadziłem zalecaną metodą tj. nie z usb ale poprzez bezpośrednie połączenie telewizora z internetem przez wifi. Miało to sens, ponieważ podczas transmisji danych telewizor przesłał z serwerów Sony ok. 300MB, chociaż sam plik ma 145MB. Czyli jakieś dodatkowe uzgodnienie pomiędzy tv a serwerami nastąpiło.

Po aktualizacji telewizor ...działa, co mnie cieszy. 👍😀