anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Co użytkownicy mogą już w Europie a my Polacy NIE

profile.country.PL.title
przybora
Poszukiwacz

Co użytkownicy mogą już w Europie a my Polacy NIE

Zapraszam do lektury:
http://hdtvmania.pl/2011/01/26/sony-qriocity-w-japonii
ciekawe kiedy w Polsce będziemy mieć taką możliwość, może jest tu na forum ktoś z SONY i nam odpowie?

22 ODPOW. 22
profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

cogito napisał(a):

Wg mnie Zimny ma sporo racji. Japończycy po wojnie zarobili na wojnie koreańskiej a my mieliśmy za to plany 5-letnie i inne pomysły służące powszechnej kolektywizacji. Teraz mamy co mamy, i tym trzeba się cieszyć;)

no tak, do 39 roku XX wieku Polska to był kraj miodem i mlekiem płynący ;)

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Nie był i pewnie nie będzie w najbliższej przyszłości. Z drugiej strony my mieliśmy burzliwą przeszłość a inni mają bardziej burzliwą teraźniejszość. Japonia ma kataklizmy, świat arabski i Afryka wojny... Sytuacja polityczna wpływa też na zachowanie firm takich jak Sony więc bycie na naszym miejscu wcale tak złe nie jest.

Pozdrawiam
cogito

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

tompac napisał(a):

no tak, do 39 roku XX wieku Polska to był kraj miodem i mlekiem płynący ;)

Nie napisałem tego. Chciałem podkreślić - nie jestem historykiem, ani nie studiowałem historii. Wiem jednak, że nigdy nie było nam łatwo. Okres międzywojenny jest tego jednym z lepszych przykładów. Wtedy mieliśmy wiele bardzo poważnych problemów i podział na "Elitę" i ludzi "mniej zamożnych" był bardzo widoczny. Większość naszych środków była przekazywana na zbrojenie, a nie pomoc socjalną. Do tego negatywne cechy "polskiej mentalności" były wtedy bardzo widoczne.
Z perspektywy czasu, według mojej opinii jest coraz lepiej. Ostatnie dziesięciolecie wiele zmieniło - a tendencja jest ciągle na naszą korzyść. Nie da się przeskoczyć pewnych rzeczy, barier, mentalności ludzi na "wyższych" stanowiskach, ani tych na niższych. Jednak patrząc na ostanie 2-3 lata pod względem technologii wpływającej do naszego kraju, w oczach takich wielkich korporacji jak Sony, Discovery jesteśmy coraz bardziej zauważani i nasz rynek jest coraz bardziej atrakcyjny. Osobiście nie poddaje się i nie mam zamiaru się załamywać. Walczę, permanentnie uczę się, szukam okazji i to jest to jest coś, co daje nam nadzieje.
A Polskę Kocham :D Nie ma nic z góry podanego na tacy, ale jak coś się uda satysfakcja jest ogromna.

wilan97 napisał(a):

Przepraszam ale połowa albo więcej tj dyskusji jest nie zgodna z tematem : D

Moim zdaniem wątek dotyczy tematu. Jeśli uważacie inaczej, poukładam...

Enzo napisał(a):

http://www.youtube.com/watch?v=eJXmecIR5PQ
http://www.youtube.com/watch?v=ANTDkfkoBaI
Wolę nie mieć tej technologii i być w miarę inteligentny niż mieć te wszystkie ajpady itd za śmieszne pieniądze i nie wiedzieć nic o świecie poza Ameryką.

Bardzo fajny przykład, z Kobietami również się zgadzam :smileythumbsup: