anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DLNA Sony 40v5500

escobar1983
Początkujący

DLNA Sony 40v5500

Czytałem na forum ze na dlna bravia odczytuje tylko mpeg1 i mpeg2. A co z mpeg4? Ogolnie załamka. Napaliłem sie jak arab na kurs pilotażu, że dlna to przyszlość to sie troche pomyliłem. Co sądzicie na ten temat?

5 ODPOW. 5
tomeko
Początkujący

Przez DLNA BRAVIA obsługuje video zakodowane w MPEG2 i MPEG4 part 10 (AVC). Video zakodowane w MPEG4 part 2 (czyli popularne DivX-y) nie jest obsługiwane - trzeba transkodować w locie do MPEG2 lub AVC.
Niestety BRAVIA to nie komputer i nie potrafi zdekodować wszystkiego co się rusza, ale BRAVIA + odpowiedni media server transkodujący wszystko co się rusza do formatów obsługiwanych przez telewizor w zupełności wystarczy.

escobar1983
Początkujący

Ok a co z wielkoscią plików? Konertowałem filmy w weekend na mpg2 no i tak filmik 1 minute dziala a odcinek serialu 40 mintowy dziala, a film np. 1h40minut juz go nie widzi. Co jest nie tak?

tomeko
Początkujący

A jaki Media Server używasz do udostępniania plików? Jaką te nieodtwarzane pliki mają wielkość? Czy te pliki są odtwarzane przez komputer i przez telewizor przez port USB?

escobar1983
Początkujący

Uzywam windows media player 11, który daje możliwość udostępniania plików multimedialnych. Używam DLNA przez USB tez nie odtworzyło mi plików. Wielkość plików to około 1 GB.

tomeko
Początkujący

A ten długi film ma identyczne parametry kodowania jak te krótkie? Bo jeżeli film nie jest odtwarzany przez USB telewizora, to jest raczej problem z plikiem, a nie z DLNA.
Poza tym Windows Media Player 11 nie jest za dobrym media serwerem, gdyż wymaga ręcznego przekonwertowania filmów do mpeg2. Osobiście polecam ps3mediaserver, który transkoduje filmy w locie (http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=57&t=2081).